Пешић: Вјерујем у ове играче, Јокић је био у праву

Танјуг
Foto: Танјуг

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић, уочи одлучујуће утакмице у другој фази такмичења на Свјетском првенству против Доминиканске Републике сутра у 14 часова, рекао је да су праве екипе оне које се послије пораза брзо враћају, а затим цитирао Николу Јокића и његову прошлогодишњу изјаву у томе да ли наш народ заиста воли кошарку.

Послије пораза од Италије у претходном мечу, „орлови“ имају императив побједе сутра како би се пласирали у четвртфинале.

- Никоме није драго када се изгуби, боље је када се побиједи. Ми смо овдје дошли да побјеђујемо не само Италију, него све што можемо да побиједимо. Ту се створила атмосфера око те репрезентације и утицало је на ментални прилаз. Нисмо побиједили ту утакмицу, али се нисмо ни обрукали - рекао је селектор Пешић.

Истакао је да Доминикана има своје квалитете.

- Нема много плакања, нема много туге, морамо да се вратимо. Држали смо састанак, анализирали смо шта нисмо добро урадили против Италије, и шта морамо да урадимо против екипе која није Италија, која има нападачки квалитет. Није само Таунс у екипи, тамо је и Фелис, један од најбољих плејмејкера шпанске лиге. Има ту много искусних играча који играју у Европи. Показали су овдје да могу да играју са свима, побиједили су Италију али су изгубили од Порторика јер су ушли у утакмицу мислећи да ће лако завршити посао - казао је Пешић.

Селектор Србије је рекао да, без обзира на све, вјерује у своју екипу.

- Дешава се много ствари, а ми морамо да мислимо на оно шта смо до сада урадили, а то не смијемо да потцјењујемо. Ми смо направили много добрих ствари, играли смо добро и синоћ смо одиграли такву утакмицу. Знали смо да ће бити тешка, али праве екипе су оне које се послије пораза брзо враћају. Ја вјерујем у ову екипу, вјерујем у њихову жељу и амбицију - рекао је Пешић.

Навео је да се његова екипа и даље уиграва.

- Не тражим изговоре, али ви знате колико сам ја екипа тренирао у претходне три године. У свакој акцији је нека друга екипа. На сваком првенству је нека друга екипа. Овдје фали много играча, тј. нису ту. Сваки играч је овдје важан, тако да то питање неуиграности ми покушавамо да надокнадимо амбицијом, одбраном и жељом. Јуче нисмо одиграли добру одбрану из транзиције, јер су Италијани одлична екипа која не сме да се потцијени - рекао је Пешић.

Селектор Србије је навео да су против Србије сви специјално нашпановани и припремљени, јер је сматрају земљом кошарке.

Додао је и да је до сада виђено много изненађења на Мундобаскету.

- Ово је лудо првенство, видјели сте шта се све дешава у осталим групама. Неки фаворити су већ завршили такмичење, као што су Аустралија и Грчка. Видјећемо шта ће Шпанија са Канадом да уради јер се претпоставља да су Канађани фаворити у том мечу- навео је Пешић.

Пораз од Италије био је трећи на званичним мечевима у претходне три године.

- Италијани су једна уиграна екипа, три године играју заједно. Од њихових 12 играча - закључио је Пешић.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана