Пешић: Спремни смо за финале Мундобаскета против Њемачке

Г.С.
Пешић: Спремни смо за финале Мундобаскета против Њемачке

БЕОГРАД - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић поручио је да су његови изабраници спремни за сутрашње финале Мундобаскета против репрезентације Њемачке, иако их чека изузетно захтјевна утакмица.

Он је истакао да све зависи од добре одбране Србије и да ту нема никакве дилеме.


"Ми смо екипа која је показала да из одбране можемо да креирамо наш напад, транзицију. Оно што нас, ипак, карактерише је да смо спремни, да имамо тај квалитет предвиђења, знамо да добро читамо ситуације. Да не говорим о кошаркашкој интелигенцији. Али, интелигенција без борбености и залагања – не помаже", рекао је Пешић.

Он каже да је очекивао дуел против Њемачке у финалу и да га то не изненађује.

"Они нису изгубили ниједну утакмицу, имали су перфектно првенство, мене то не изненађује. Познајем тренера, играче, систем, њихов највећи квалитет је континуитет јер играју већ дуго заједно, још од Хенрика Рендла. Правили су фантастичну екипу и нас очекује изузетно захтевна утакмица", рекао је Пешић, преноси "Спутњик".

Он је поручио да има поштовање према Њемачкој, да треба респектовати то што су побиједили екипу САД и да репрезентација Србије треба да се спреми максимално за сутрашњу утакмицу.

"Ово је финале које карактеришу две изузетно јаке екипе које су до финала стигле тимским приступом игри са победничким менталитетом, са вером у своје предности и квалитете. Сигуран сам да ће то бити право финале", поручио је Пешић.

Кошаркашка репрезентација Србије побиједила је јуче Канаду резултатом 95:86 у полуфиналу Мундобаскета на мечу у Манили, а потом је Њемачка била боља од САД.

Финале Мундобаскета између репрезентација Србије и Њемачке је сутра од 14.40 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана