Пешић пред Порторико: Могу да нас добију

Танјуг
Foto: КСС

ЛИЛ- Селектрор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је вечерас да очекује тешку утакмицу против селекције Порторика.

Кошаркаши Србије играће сутра од 17.15 часова против Порторика, меч другог кола групе Ц на Олимпијским играма.

"Порторико је екипа која је врло јака у транзицији. Орентисани су ка нападу, стигао им је и Алварадо који има изузетан статус у Њу Орлеансу. Он је њихов најбољи одбрамбени играч и шутер, мења ритам игре и резултата. Није обичан НБА кошаркаш. Они су од прошле године остали исти, само су се појачали с њим. Њихова предност је континуитет јер дуго година заједно играју. И друга предност је тај напад", рекао је Пешић, преноси КСС.

Селектор Србије је поручио да очекује тешку утакмицу, као и да је Порторико веома опасна екипа у нападу.

"С њима ће бити тешка утакмица. Ми смо фаворити, то нико не може да нам одузме. Нити ми говоримо да нисмо фаворити. Али, то је опасна екипа која је изузетно добра у нападу. Могу да нас добију, не на чисти квалитет, него на ризик. На први шут... Они просечно шутирају 30-35 пута за три. Ми то морамо да им одузмемо. Где се највише шутирају тројке? У транзицији. Морамо раније да се вратимо, да имамо добру концентрацију и да спречимо шут за три поена", оцијенио је Пешић.

Репрезентативац Србије у кошарци Огњен Добрић је изјавио да је селекција Порторика озбиљан противник којег не треба потцјенити.

"Самим тим што су се пласирали из квалификационе групе са Литванијом и Италијом показује да имају квалитет. То су показали кроз утакмице. Не треба никога потцењивати. Треба да одиграмо максимално 40 минута. Играју јако добро у транзицији са много шутева за три поена. Имају одличне, јако опасне бекове. Више шутирају него што продиру, тако да треба да се базирамо на то и да их зауставимо у транзицији. Имамо квалитет и предност, али морамо да их прикажемо на терену, јер је папир једно, а терен друго", рекао је Добрић.

Репрезентација Србије поражена је у првом колу од селекције САД резултатом 110:84.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана