Пешић: Поносан сам на свој тим, освајање сребра - чудесан резултат

Срна
Пешић: Поносан сам на свој тим, освајање сребра - чудесан резултат

БЕОГРАД - Селектор репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је, након пораза у финалу Мундобаскета од Њемачке, да је поносан на свој тим и да је освајање сребрне медаље чудесан резултат.

"Честитам још једном Немачкој, играли су одличну кошарку, заслужили су ову медаљу. Поносан сам и на моје играче, ко не може да буде поносан на овај тим", навео је Пешић.

Он је додао да је репрезентација Србије на Свјетском првенству остварила примарни циљ, а то је пласман на Олимпијске игре.

"Узели смо сребро. Хтели смо да узмемо злато, за то смо се спремали. Рекао сам играчима да сам поносан на њих, пре и после утакмице", нагласио је Пешић и додао да је репрезентацији Србије за овакве утакмице потребна већа ротација.

Он је истакао да је ово чудесан резултат, али да не вјерује да ће ова медаља поправити ситуацију у кошарци у Србији, пренијели су београдски медији.

"Људи који су данас задужени за кошарку у Србији морају да ураде нешто, иначе ћемо бити срећни ако се само квалификујемо за велика такмичења, јер медаља неће бити", поручио је Пешић.

Србија је данас у финалу Мундобаскета поражена од Њемачке резултатом 77:83.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана