Пешић опет упозорио: Србија ће попут Хрватске да дотакне дно!

ГС
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ- Селектор Светислав Пешић изнио драматично упозорење у Загребу.

Селектор Србије Светислав Пешић дао је на крају бронзаног олимпијског љета са Србијом интервју за хрватски портал "Индекс".

У том разговору упозорио је да је и српска кошарка на путу да дотакне дно као Хрватска, чија је сениорска репрезентација посљедњи пут освојила медаљу 1995, када је сишла са подијума у Атини и више се никад на њега није вратила.

- Јако сам бритак и знам често рећи оно што многи не воле чути. Често сам знао да упозорим људе у Србији да смо на добром путу да достигнемо Хрватску у кошарци. А то значи да смо и ми на добром путу да дотакнемо дно као и ви. Ако се нешто не промијени у главама људи који воде српску кошарку и који сносе одговорност, бићемо срећни ако се квалификујемо на европска и свјетска првенства. Олимпијске игре можемо заборавити. То ти људи не воле чути. Зато није ни чудно да никад до краја нисам био интегрисан у српску кошарку- рекао је Пешић.

Уз констатацију да му у Србији и даље "не вјерују", упркос свим великим резултатима, Пешић је био упитан да ли му то смета, преноси Мондо.

- Ма јок. Нимало. А знам и зашто је то тако. Гледајте, ја сам рођен у Југославији. У реду, долазим из Србије, али сам се родио у земљи која се тада звала Југославија. У Србији сам мало времена провео. Као младић од 19 година отишао сам у Сарајево и у Босни сам провео велики дио живота. Затим сам отишао у Њемачку. Како кажу у Србији, ја сам тамо као нека врста госта тренера. Дођем и одем. Искрено, пуно више волим да ме неко цијени и респектује него да ме воли. То ме не занима. Воле те они који сједе ту по кафанама. Ја водим другачији живот. Бирам људе с којима ћу пити кафу и с којима ћу се дружити. За све остало немам ни енергије ни времена- закључио је селектор Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана