Пешић окупља “орлове”: Стигао и Јокић, Јовићева чизма брине (ВИДЕО)

Г.С.
Пешић окупља “орлове”: Стигао и Јокић, Јовићева чизма брине (ВИДЕО)

Мјесец дана прије пута у Француску, кошаркаши Србије започињу припреме пред Олимпијске игре, које ће се одржати од 26. јула до 11. августа у Паризу.

Тим поводом је организована и конференција за медије на којој се јавности обратио селектор Светислав Пешић.

На конференцији за медије су селектор Светислав Пешић, предсједник КСС Предраг Даниловић и капитен Богдан Богдановић.

Такође, и најбољи кошаркаш свијета Никола Јокић стигао је на окупљање репрезентације Србије.

Предраг Даниловић је рекао да конференцију почињу са тужном вијешћу, мислећи на смрт познатог кошаркаша Драгана Капичића.

„Што се тиче Олимпијских игара, КСС представља три репрезентације. Као што сам и до сада говорио, улога КСС у свему томе јесте да све те селекције, да сви имају одличне услове. Свако треба да одради свој посао. Када је то било, увек смо имали добар резултат. Желим им да буду здрави. Одлични момци, сви знамо какве квалитете имају. Ако Бог да, да се вратимо са добрим резултатом.” рекао је Даниловић.

Селектор Пешић се такође осврнуо на одлазак легенде српске кошарке. 

“Мало нас је затекла вест да смо изгубили Капоњу. Огромна туга за нас који смо га лично познавали. Ја лично, баш ме је то потресло. Са друге стране, живот иде даље. Желим да честитам одбојкашкој репрезентацији која се пласирала на ОИ и да пожелимо срећу фудбалерима на Европском првенству. Што се нас тиче, ми званично почињемо припреме за ОИ иако већ недељу нада, додуше индивидуално, смо активни. Што се тича плана припрема, започињемо од вечерас.” рекао је Пешић.

„Можда организујемо још неку утакмицу. Потребна нам је, али тешко јер све репрезентације које би дошле у обзир имају квалификационе утакмице. То су 24 екипе који би могли да буду потенцијални противници у припремама. То је то што се тиче припрема. Што се тиче екипе, уместо Лучића који се захвалио на позиву, ми смо позвали Раданова који је у нашем програму три године. Са 16 играча почињемо припреме, па ћемо да видимо како иде.” рекао је селектор.

Он је такође поменуо и повреду Николе Јовића због које му се нога сада налази у ортопедској чизми. 

“Никола је у процесу рехабилитације, терапије. За сада је све добро. Надамо се да ће овај период од седам дана да му послужи да се прикључи екипи.”

Богдан Богдановић је прво изразио саучешће породици Капичић. 

“Хвала и вама што сте дошли у оволиком броју да нас подржите пред ОИ, сами знате да је Олимпијада сам врхунац спорта и драго ми је да и даље имамо вашу подршку. Драго ми је да вас видим у овом броју, што се тиче саиграча и екипе, спремни смо за рад, спремни смо за првенство, причам ментално, него физички, то је Кари задужен за то. Надам се да ће нас повреде заобићи и то је то што бих могао да пожелим.” рекао је Богдановић.

Богдановић се такође осврнуо о ставу према репрезентацији.

“Драго ми је да ви то препознајете, да видите. Наш задатак кад наступамо је да мотивишемо не само децу и клинце, него и неке млађе генерације које су ближе наступу за репрезентацију. То је посебан моменат и дружења и игре. Не знам како бих то другачије описао. Сваке године ми је све лепше да будем овде. Надам се да ће ме здравље послужити, то је оно чиме се највише и бавим.”

Он је такође одговорио шта му је теже – ОИ или Мундобаскет

“Свако такмичење је за себе тешко и ново је искуство. Никада нисам гледао онако далеко унапред, него сам ишао дан за даном. Тако приступам и овом лету. Мислим да као и свако лето треба да почнемо од тог стварања хемије, унутрашњег дружења, да будемо срећни што смо ту, да будемо задовољни друштвом које имамо и мислим да не треба да се оптерећујемо другим стварима.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана