Пешић: Никола Јокић је један од најбољих играча које сам тренирао

Танјуг
Foto: Агенције

БЕРЛИН- Желимо да се квалификујемо за Олимпијске игре наредне године у Паризу што вјероватно значи да морамо да се пласирамо у полуфинале предстојећег Свјетског првенства, изјавио је селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић за њемачки Зидојче цајтунг преноси Дојче веле.

Србија ће на Мундобаскету, које ће бити одиграно од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и Филипинима, бити у групи са Јужним Суданом, Кином и Порториком.

Пешић је новинарима Зидојче цајтунга говорио о Николи Јокићу и додао да још није сигурно да ли ће најбољи кошаркаш Денвера играти за Србију на СП. Он је одговорио и на питање да ли је Јокић најбољи кошаркаш на свијету.

"Јокић је један од најбољих играча које сам тренирао. Осим његових изузетних способности, његов велики квалитет је и чињеница да је он тимски играч, да има беспрекоран став, он има велику личност. Често сам био у Денверу и то тамо доживео. Осим тога, ту је и велики континуитет, он већ седам година тамо игра. Тај континуитет је најважнија ствар, а то смо ми у Европи изгубили", рекао је Пешић.

Он је навео да је циљ Србије пласман на ОИ у Паризу наредне године.

"Желимо да се квалификујемо за ОИ. Европа има само два места, а Француска је као домаћин Игара сигурна. То значи да вероватно морамо да уђемо међу четири најбоље екипе на првенству света. Има много добрих екипа - ту су Грчка, Шпанија, Словенија. А турнир је тежак, довољна је једна лоша утакмица и све је готово", изјавио је, између осталог, селектор Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана