Пешић: Надам се да сам испунио жељу

Танјуг
Пешић: Надам се да сам испунио жељу

БЕОГРАД -  Трудио сам се колико сам могао, надам се да сам испунио жељу играча, Кошаркашког савеза Србије, Небојше Човића и јавности. Једног дана тај континуитет мора неко други да настави, изјавио је данас селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић.

Пешић је са КСС потписао уговор до 30. септембра 2025. године уз могућност продужења сарадње.

-Ја сам већ имао друге циљеве, планове и обавезе. Успели смо то да регулишемо и ево ја сам сада ту, пред вама. Није било преговора, већ разговора. Никада не реци никад. Ситуација је таква да се приближавају квалификације, чувени прозори за Европско првенство. Ми смо већ имали један прозор у фебруару - рекао је Пешић на конференцији за медије у Београду.

Кошаркаши Србије ће у новембру играти два меча против Данске у квалификацијама за ЕП 2025. године.

- Потом у фебруару играмо са Финском и Грузијом. Трудио сам се колико сам могао, надам се да сам испунио жељу играча, Савеза, Небојше и јавности. Једног дана тај континуитет мора неко други да настави. Тренер је у годинама, али је страст према кошарци још увек дубоко у мени и то је један од разлога што смо ми ушли у те разговоре. Сада нам предстоји рад. Ништа у Србији не успева као успех. Направио се континуитет, али ко ме зна, ја сам увек за процес. Наравно да сви желе да победе, ја желим, али увек сам за процес, а тај процес значи те чувене квалификације, прозоре, који су за нас биле компликоване - додао је селектор Србије.

Он је истакао да је највећи успјех селекције Србије у претходном периоду био пласман на Свјетско првенство 2023.

-Не бисмо освојили медаљу, не бисмо отишли ни на Олимпијске игре… све то је на нама, тај систем квалификација био противник, а ми смо у том процесу увек имали 42-43 играча. Сваки прозор други играчи, сваке квалификације друга екипа. Сада квалификације које нас чекају, биће доста изазовно - навео је Пешић.

Он је подсјетио да ће 21. новембра играти против Данске. Истог дана у Београду ће се састати Црвена звезда и Партизан у Србија мечу Евролиге.

-Истог дана у Београду, када ми играмо у Копенхагену, играју Црвена звезда и Партизан. Е, сада, треба победити Данску у Копенхагену, а потом и три дана касније у Београду. Гледам са оптимизмом и сигурно да ћемо направити екипу која је такмичарска. Уколико се не ујединимо, клупске заставе у једну јединствену, заставу Србије, неће бити резултата. Неће бити медаља, резултата… Ми морамо да знамо да се све променило, није то више као што је то некада било. Биће то процес, нимало лак, да направимо екипу. Звезда и Партизан ће морати да учествују у формирању тог тима, ако не три играча, онда један - истакао је Пешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана