Пешић: Мечеви у Абу Дабију ће нам сигурно помоћи да даље напредујемо

Танјуг
Пешић: Мечеви у Абу Дабију ће нам сигурно помоћи да даље напредујемо

ЛИОН - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је данас да је задовољан игром екипе у побједи над Француском (79:67) и истакао да ће предстојећи мечеви у Абу Дабију против Сједињених Америчких Држава и Аустралије помоћи да тим даље напредује.

Пешић је јутро послије побједе над домаћином Олимпијских игара  за сајт Кошаркашког савеза Србије (КСС) рекао да је утакмица била "прави спектакл" у организацији француског савеза и да је захвалан што је Тони Паркер баш Србију одабрао за свој опроштај од кошарке. 

"Што се саме утакмице тиче, она је показала оно што се и зна, а то је да све почиње од одбране. Најважнији део наших припрема које смо до сада обављали, поред довођења играча у оптимално физичко стање, је прихватити концепт одбране и на томе радити. Очигледно је да смо ту на добром путу", рекао је Пешић, а преноси КСС. 

Пешић је навео да је задовољан оним што је његова екипа показала у петак увече у Лиону.

"Играти против репрезентације Француске која је атлетски снажна, где није баш једноставно направити добар "меч ап", обзиром на њихов индивидуални квалитет и добар баланс између унутрашње и спољне игре. Али, очигледно смо могли да држимо ритам утакмице од почетка до краја, пре свега захваљујући нашој одбрани, што на крају и статистика показује. Ми смо имали 51% успешности у шуту, а Француска 34%. То је пре свега производ наше одбране", додао је селектор "орлова". 

Пешић је додао да посебно инсистира на одбрани у транзицији. 

"На томе много радимо јер нас у групи очекују екипе САД, Јужног Судана и Порторика које су оријентисане на игру у транзицији, то јест на брзе нападе. На томе смо пуно радили и имали смо добру прилику да против екипе која је изузетно атлетски селектирана покажемо да можемо. Што је најважније, играчи су показали жељу да у том делу игре дају свој максимум", истакао је Пешић.

Репрезентацију Србије сад чека пут у Абу Даби, гдје ће Србија 16. јула играти против Аустралије, а 17. против Американаца. 

"Два дана уочи утакмице ћемо наставити нормално са тренинзима јер се налазимо у процесу припрема за Олимпијске игре, а не за турнир у Абу Дабију иако нас очекују противници који захтевају максималан приступ, респект и припрему. То су мечеви који ће нам сигурно помоћи да ми даље напредујемо", закључио је Пешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана