Пешић: Меч са Доминиканом ће бити као финале Свjетског првенства

ГС
Foto: Танјуг/АП

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић изјавио је данас, послије пораза у утакмици са Италијом, да посљедњи меч у групи са Доминиканском Републиком на неки начин одређује судбину српске репрезентације на Свјетском првенству.

- У утакмицу са Доминиканом ћемо ући као да је финале првенства свијета - рекао је селектор кошаркаша Светислав Пешић после пораза Србије од Италије са 78:76, у првом мечу друге рунде Свјетског првенства.

Орлови су у овој утакмици имали предност од 16 поена током треће четвртине, али су Италијани ту разлику неутралисали у завршници тог периода.

- Утакмица са Италијом је била од велике важности за нас. Изгубили смо тијесно, са два разлике. То и није тако страшно, али је страшно што нисмо искористили тренутак да завршимо утакмицу раније. Немамо времена да се бавимо анализама, тешко је играти против Италије. Имају велико искуство, много играју заједно и то су на крају показали - рекао је селектор Пешић.

Казао је да ће у посљедњи меч у групи против Доминиканске Републике репрезентација ући као да је финални.

- Нас очекује та посљдња утакмица у групи, која на неки начин одређује нашу судбину за даљи опстанак на Свјетском првенству. Добра је ситуација да имамо времена за припрему, имаћемо скоро 48 сати да се ментално и физички опоравимо. У утакмицу са Доминиканом ћемо ући као да је финале првенства свијета - истакао је Пешић.

Никола Јовић је у једном тренутку меча добио јак ударац у кољено.

- За сада је добро. Биће под терапијама онолико колико је то потребно. Добио је стварно јак ударац, а ми се надамо да није ништа опасно. Искусне екипе то знају да искористе, ми смо понекад мало наивни. Када имамо позитиван резултат то морамо да искористимо. Имали смо проблема са фауловима, што је пореметио наш ритам игре - констатвао је селектор Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана