Пехар сија у Требињу

Милан Зубовић
Пехар сија у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Кошаркаши Леотара нису имали много времена да прославе освајање Купа Републике Српске, јер вечерас од 17 часова играју против Широког у полуфиналу Купа БиХ.

Своје витрине Требињци су украсили трећим трофејом Купа Српске којег су освајали 2004. и 2020. године. Сада су као и прије четири године у финалу на свом терену славили против Борца. Било је 79:70. Домаћин је водио свих 40 минута, а гости су запријетили тек у финишу мада нису имали снаге за потпуни преокрет и остали су без трећег пехара Купа у низу. Домаћина је предводио Дејан Шакотић са 24 поена, пратили су га Василије Миловић и Стефан Крстајић са по 15. На другој страни, Вук Бошковић је убацио 18 поена, а Џерод Вест 14.

- Било је ово право финале против абалигаша где смо успели да подигнемо игру изнад нашег нивоа и дамо више од својих могућности. Водили смо свих 40 минута против Борца што довољно говори о нама и нашој доброј игри коју баш и нисмо приказивали ове сезоне. У најбитнијој утакмици сезоне показали смо велику зрелост и ова победа награда је за све поразе које смо доживели ове сезоне на утакмицама када смо имали по 10-15 поена предности - рекао је тренер Леотара Марко Ичелић за “Глас Српске”.

Ова побједа њему представља сатисфакцију за пораз у финалу Купа Српске прије двије године у Бањалуци од истог ривала.

- Тада смо изгубили на овај или онај начин док је ово освајање Купа велика ствар за Леотар јер је побеђен тим који игра АБА 2 лигу и у врху је Лиге БиХ. Тријумф показује да смо успели надвладати све проблеме које имамо, од смене генерација и стварања тима са свим домаћим играчима. Показали смо да имамо потенцијал и шта би требало да радимо у будућности. Уједно је награда и за цео град не само за труд стручног штаба - навео је Ичелић. О томе шта је пресудило побједника на овом мечу није имао конкретан одговор.

- Искуство није пресудило већ неки детаљи. Огромна енергија била је с обе стране и виђено је много тешких шутева, јер су оба тима јако играла у одбрани. Одбрана нам је дала самопоуздање, контролисали смо скок и погодили битне шутеве. Без већих грешака одиграли смо 38 минута меча када је дошло до мањег пада концентрације што срећом по нас противник није искористио - рекао је Ичелић.

Полуфинале

Ичелић је свјестан тежине задатка који га очекује вечерас у Сарајеву.

- Нема времена за опоравак и дубљу припрему утакмице. Играли смо у недељу против Слободе, затим у среду против Борца и сада са Широким. То су све јаки ривали и три веома захтевне утакмице за које немам довољно широк ростер. Нема времена ни за тренинг ни за опоравак већ на крилима ове победе идемо да добијемо Широки. Противник има квалитет док ћемо ми дати свој максимум па шта направимо. Мотивације имамо надам се да ћемо имати и довољно енергије, јер смо доста потрошени - рекао је Ичелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана