Партизану трофеј на турниру Игокее

Милош Васиљевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Партизана освојили су турнир који се поводом прославе 50. рођендана Игокее одржао у Бањалуци и Лакташима.

Они су у финалном одмјеравању снага били бољи од ЦСКА резултатом 74:54, а обје екипе побрале су аплаузе бањалучке публике која је навијала за београдски тим.

Партизану је ово била трећа утакмица у само три дана и то су му једине које је одигао десетак дана након почетка припрема па се осјетио умор код играча.

С друге стране Московљани су своје утакмице добро распоредили. Они су у Републику Српску стигли у уторак, у сриједу играли први меч, а други у петак тако да су имали времена за одмор и тренинг.

 Партизан и ЦСКА гаје пријатељске односе, а дрес московског великана носили су бројни играчи "црно-бијелих", Ненад Крстић, Никола Милутинов, Лео Вестерман, Владимир Мицов. "Армију" су са клупе предводили Душан Ивковић и Душко Вујошевић.

Посљедњи пут ова два клуба играла су 2014. године у Евролиги гдје Београђана није било наредних осам година све до прошле сезоне.

ЦСКА више не игра у елитном рангу европске кошарке због забране руководства компаније ЕЦА усљед ратног сукоба Русије и Украјине. Прва четвртина донијела је чврсту игру обје екипе које су се смјењивале у вођству и ниједна није имала значајнију предност.

На први двоминутни одмор "црно-бијели" су отишли са поеном предности, 20:19. Други период донио је много нефикаснију игру. Екипе су се доста мучиле да поентирају, а Партизан је преузео контролу утакмице у своје руке па је са плус седам отишао на полувријеме (33:26).

ЦСКА је опасно пријетио у трећој четвртини и средином овог периода стигао на само поен заостатак (40:39), али је Партизан одговорио на те атаке.

Са шест везаних поена Френка Каминском у посљедњем минуту Београђани су повели са 55:42, што је била највећа предност на сусрету.

Стечену предност Партизан је сачувао без већих проблема у посљедњој четвртини.

Најефикаснији код побједника били су Ален Смаилагић и Пи Џеј Доужер са по 13 поена, а Френк Камински је додао 11.

Код поражених Каспер Вер је постигао 21 поен, пратио га је Тоње Џекири са десет.

Овај пут трибине Националног тениског центра Републике Српске нису биле испуњене до посљедњег мјеста као што је то био случаја када се московски клуб састао са Игокеом прошле сриједе или када су синоћ играли Партизан и Турк Телеком.

Сада је на трибинама било око 4000 људи.

Прије утакмице домаћини су уручили плакете екипама финалистима.

Кошаркаши Галатасараја освојили су треће мјесто на турниру Игокее након што су савладали Хапоел из Јерусалима резултатом 99:89. Турк Телекома освојио је пето мјесто побједом над екипом Игокее са 69:64.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана