Партизану припао и други вјечити дерби у пет дана

ГС
Foto: Taнјуг

Кошаркаши Партизана савладали су екипу Црвене звезде у Штарк арени у оквиру 5. кола регионалне АБА лиге резултатом 98:87.

Био је ово други тријумф црно-бијелих над вјечитим ривалом у размаку од само пет дана.

Још једном смо гледали сјајан меч, са новим преокретом, али и истим исходом као и прошлог четвртка када је Партизан славио у Евролиги тријумф 88:86.

Никако овог пута није било лакше него тада, иако резултат тако показује. Јер је Звезда била та која је много боље отворила овај "вjечити" дерби, prenosi B92.

За разлику од претходног у Евролиги када је на почетку било 17:2 за Партизан, сада је она прва стигла до двоцифрене предности.

Серију је започео Рокас Гедраитис тројком и донио рано вођство 4:11, на шта је одговорио Партизан преко Френка Каминског и Данила Анђушића за 11:11.

Тада креће серија Звезде 10:0 тројкама Теодосића и Гедраитиса, што је била разлика коју је Звезда одржала до краја прве дионице. Али, не више од тога.

Партизан је у другој дионици голим оком видљиво појачао одбрану, мада није помогла ни офанзивна растрзаност тима Јоаниса Сферопулоса. Уз то, у нападу су кренули рафали из свих оружја.

Најпре је Зек Ледеј приближио црно-беле на -3. да би Френк Камински својом тројком донео прво вођство (27:26).

Пи Џеј Доужер је преузео улогу поентера у самој завршници првог полувремена, најпре кошем уз фаул, а онда и тројком у финишу за +11 Партизана.

Тако је Партизан само у другој дионици убацио 30 поена, уз озбиљну ролу америчког бека, а двоцифрена разлика остала је на снази и у наставку меча.

Партизан је тешком артиљеријом ударио на Звезду на самом старту треће дионице. Тројке су погађали Анђушић, Смаилагић, Аврамовић, опет Анђушић, па Нанели. И разлика је очас посла постала +19.

Међутим, како то обично бива у "вјечитим" дербијима, услиједио је нови пад водеће екипе, а Звезди је нови живот удахнуо Шабаз Нејпир.

Убацио је осам везаних поена, потпуно неутралисао Партизанову добру игру у првом дијелу треће дионице и Звезди омогућио једноцифрени минус пред одлучујућих 10 минута.

Посљедња дионица кренула је у доста брзом ритму, поентирало се на обје стране терена без много прекида, али је Партизан успевао да одржава шест до девет поена предности.

Жељко Обрадовић је одабрао тактику спуштања лопте на Френка Каминског који је то обилато користио и долазио до лаких поена под обручем.

Накупио се амерички центар поена у тим моментима и до четири минута прије краја довео свој тим до 87:78, а онда остао на клупи.

Потом је палицу преузео Алекса Аврамовић, баш као и прије четири дана, те је са двије украдене лопте и два сјајна полагања донио +10.

Звездин посљедњи трзај био је преко Шабаза Нејпира, који је погодио уз фаул за 91:84 на два минута прије краја.

Али, већ у сљедећем нападу иде тројка Зека Ледеја и његова луда прослава, јер је било јасно да је ту био крај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана