Олимпијакос послије ролеркостера савладао Партизан

ГС
Foto: Танјуг

Кошаркаши Партизана изгубили су вечерас од екипе Олимпијакоса у утакмици четвртог кола Евролиге у дворани Мира и пријатељства.

Резултат након продужетака био је 98:94 у корист грчког тима.

Послије четири кола екипа Олимпијакоса има учинак од двије побједе и два пораза, а Партизан једну побједу и три пораза.

Сљедећа утакмица црно-бијелих је против Црвене звезде на свом терену.

Најефикаснији у тиму црно-бијелих је био Зек Ледеј са 18 поена, један мање је имао Пантер, док је Смаилагић убацио 16 поена.

Добро је кренула утакмица за црно-бијеле који су имали предност од 8:5, послије предности Олимпијакоса од 5:3. Црно-бијели су предност стекли послије тројки Каминског, преноси Б92. Нажалост по екипу из Београда послије тога је услиједила серија Олимпијакоса од 8:0, којим је доста кумовао и скок у нападу, што је био велики проблем за црно-бијеле и на прошлој утакмици против Барселоне.

Мучио се Партизан са игром у одбрани у тим тренуцима. Серију домаћих је тада прекинуо Зек Ледеј који је био најрасположенији у екипи црно-бијелих, и постизао је поене из неких тешких ситуација.

Успио је Партизан до краја првог квартала да смањи на 24:20, послије Доужера, али је Никола Милутинов на крају успио да доведе предност Олимпијакоса на 28:21.

У другој четвртини је Олимпијакос додатно појачао енергију у одбрани, црно-бијели су доста тешко долазили до поена. Предност Олимпијакоса се повећавала и у једном тренутку у овом кварталу је била и +12.

Партизан је серијом од девет везаних поена Алена Смаилагића на старту другог полувремен стигао до вођства 52:49. 

Серија црно-бијелих се наставила и београдски клуб је на половини треће дионице водио 59:51, а затим и 67:53, на мање од два минута прије краја треће дионице која је окончана резултатом 69:59. 

Олимпијакос се вратио у меч серијом 4:0 на старту четврте дионице, а са двије везане тројке је стигао до 69:73 на седам минута прије краја, а убрзо затим и до 73:75. Послије тројке Смаилагића Партизан је у посљедњи минут ушао са предношћу 82:79, али је Олимпијакос серијом 4:0 повео 83:82 на 17 секунди прије краја меча. 

Партизан је имао напад за побједу, али је Пантер изгубио лопту на шест секунди прије краја. 

Затим је најефикаснији играч меча Јанулис Ларенцакис искористио два слободна бацања, али је Партизан тројком Џејмса Нанелија уз звук сирене стигао до продужетка. 

У посљедњем минуту продужетка код 92:91 за Олимпијакос Пантер је изгубио лопту у нападу, а Најџел Вилијамс-Гос је поентирао 17 секунди прије краја за 94:91. 

Девет секунди прије краја Алекса Аврамовић је са линије пенала смањио на 93:94. Осам секунди прије краја Јанулис Ларенцакис је са два слободна повећао на 96:93. Шест секунди прије краја поново је на линију пенала стао Аврамовић, али је погодио само једном за 94:96. Тачку на меч је затим са пенала ставио Томас Волкап. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана