Партизан вечерас навија за Звезду!

Глас Српске
Партизан вечерас навија за Звезду!

ИСТАНБУЛ - Кошаркаши Партизана надају се тријумфу најљућег ривала Црвене звезде у вечерашњој (19.30 часова) утакмици 24. кола Евролиге против Ефеса, која би их оставила у трци за десето мјесто на табели и пласман у плеј-ин.

"Црвено-бијели" одавно немају резултатски императив, јер су остали без шанси да се домогну доигравања и такмичење ће завршити на 16. позицији. Звезда никад није побиједила Ефес у гостима, који је пред ово коло држао десето мјесто са скором 16-17, на којем ће остати уколико слави побједу против српског тима и проћи ће даље, без обзира на остале резултате. Партизан, који посљедње коло дочекује са учинком 15-18, очекује да љути ривал одигра за њих, слави у Истанбулу па да они сутра на свом терену побиједе Валенсију (14-17) и тако се домогну прижељкиване позиције.

- За мене смо ми најбитнији. Играћемо за нас, нећемо играти за друге, иако их респектујемо. За нас је меч важан, невезано за друге. Играмо посљедњи меч сезоне који је потпуно другачији. Имају пун ростер, сјећамо се прве рунде, имали су много повреда. Морамо се борити свим снагама да будемо паметни и пратимо план. Имају много добрих играча који могу да изненаде на много начина. Морамо бити концентрисани. У добром су моментуму, али ћемо дати све од себе - рекао је тренер Звезде Јанис Сферопулос.

Очекује се да прве минуте у Евролиги ове сезоне упише и Треј Томпкинс, којем је уговор продужен до краја сезоне.

- Он је доступан за меч, тренирао је. Треба му времена да врати ритам утакмица. Са медицинске тачке је спреман - навео је Сферопулос.

У саставу неће бити Николе Топића, Дејан Давидовац је болестан, а Стефан Лазаревић има повреду Ахилове тетиве.

- Очекује нас тешка утакмица, што се тиче нас немамо неки значај, као што има домаћин, али сигурно да нам је ово добра увертира пред плеј-оф АБА лиге. Нама је битно да покажемо понос и да Евролигу затворимо побједом - рекао је члан Звезде Далибор Илић.

Не сматра да не постоји значај и за "црвено-бијеле".

- Играћемо утакмицу као и сваку другу. Без обзира на то што и Партизану значи, значи и нама пред плеј-оф АБА лиге - рекао је Илић.

На констатацију да би Звезди можда одговарало да се Партизан више умори у Евролиги додао је уз осмијех:

- Не знам шта бих рекао, можда и би, можда ће и бити тако. Партизан зависи од нас, потрудићемо се да дођемо до победе - навео је Илић.

Признање Топићу

Кошаркаш Црвене звезде Никола Топић проглашен је за најбољег младог играча АБА лиге. Партијама, прије свега у дресу Меге, заслужио је ову награду, коју је прошле године освојио Никола Ђуришић. У гласању су учествовали новинари, тренери и навијачи. Иза себе је оставио прошлогодишњег освајача са укупно 53,6 одсто гласова, док је ривал имао 14,6 одсто. Давид Мирковић из Студентског центра је имао 13,3 одсто. Топић је ове сезоне просјечно биљежио 17,9 поена, 6,8 асистенција и 3,6 скокова уз индекс корисности 19,5. До сада су награду за најбољег младог играча освајали Никола Јокић, Анте Жижић, Џона Болден, Џанан Муса, Гога Битадзе, Филип Петрушев и Никола Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана