Публика носила Партизан до славља над Хапоелом ФОТО

М.З.
Партизан против Хапоела
Foto: Дражан Оскар Поздеровић | Партизан против Хапоела

ЛАКТАШИ - Ношени великом подршком навијача кошаркаши Партизана побиједили су Хапоел из Јерусалима резултатом 86:81, у утакмици групе Б на турниру Игокее који се одржава поводом њиховог 50. рођендана.

„Црно-бијели“ ће сутра од 18.30 часова играти против Турк Телекома за прво мјесто у групи и финале гдје се већ пласирао ЦСКА из групе А. 

Прва четвртина била је у знаку Партизана који је контролисао резултат иако му је ово прва утакмица у припремном послу док је Хапоел већ играо и славио против Турк Телекома. 

У „црно-бијелом“ тиму нашао се Тристан Вукчевић који је овог љета тренирао у САД и шпекулисало се да се неће вратити међу Београђане иако са њима има уговор за наредну сезоне, док је прошле на моменте био ван састава. 

Са десет поена предности Партизан је завршио први период (30:20), али другу четвртину није започео на најбољи начин. Израелски тим којег са клупе води бивши тренер Партизана Александар Џикић направио је серију 13:3 и стигао до изједначења што је натјерало Жељка Обрадовића да тражи минут одмора. 

По повратку са малог одмора Београђани су поентирали снажним закуцавањем Алена Смаилагића да би Хапоел везао седам поена и повео са 40:35. Са добром игром Џикићеви момци су наставили па су на велки одмор отишли са резултатом 47:43. У 13. минуту први пут у игру је ушло велико појачање Партизана Ти Џеј Доужер док је на терену био и Френк Камински. 

 

Трећи период донио је тврду игру обје екипе у којој се за нијансу боље снашао Партизан и пришао на само пеона заостатка пред одлучујућу четвртину (65:66). 

Почетак посљедњег периода протекао је у знаку Хапоела, а Партизан се мучио да стигне предност и изједначио на 72:72, поенима Зека Ледеја да би своје прве поене на утакмици и то са линије слободних бацања постигао Кевин Пантер за 76:76, а потом Ален Смаилагић силовито закуцао за 78:76, а Пантер потом повисио на 80:76 са пенала па још једном са истог мјеста на 82:76. 

Партизан је у тим тренуцима имао велику подршку са трибина и то је био пресудни фактор да дође до тријумфа. 

Најбољи у редовима Партизана био је Огњен Јарамаз са 12 поена, а по десет додали су Зек Ледеј и Балша Копривица. Код Хапоела предњачио је Карингтон са 13, а по 11 су дали Ндур, Лемар, Хенкинс и Смит. 

Овације Обрадовићу

Громогласним аплаузом публика у Лакташима дочекала је кошаркаше Партизана који су као и до сада имали велику подршку својих присталица. 

Више од сат прије почетка утакмице навијачи су почели да испуњавају трибине, које су 15 минута прије почетка биле испуњење, а само покоје мјесто остало је празно, више случајно него намјерно. 

Посебне овације добио је најтрофенији тренер Европе Жељко Обрадовић који је изашао након својих играча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана