Партизан у гостима срушио Макаби

Б92
Партизан у гостима срушио Макаби

Кошаркаши Партизана савладали су у гостима екипу Макабија резултатом 91:79, у склопу четвртог кола Евролиге.

Црно-бијели су у меч ушли са теретом скинутим са леђа након што су у прошлом колу континенталног такмичења успјели послије два неуспјеха да упишу прву побједу ове сезоне над Бајерном.

На руку им је ишло и то што нису морали нигдје да путују током дуплог кола Евролиге, како Макаби своје мечеве због ратног стања у Израелу своје мечеве игра у београдској дворани "Александар Николић".

Шутерски расположено су оба тима ушла у овај меч, како су и једнима и другима обручи у тој хали добро познати. Ређале су се тројке на обје стране, а међу онима који су се у тим тренуцима уписали био је и Алексеј Покушевски.

Српском кошаркашу су то били први евролигашки поени у дресу Партизана након што није успио да се упише против Бајерна и Реала (против Басконије није играо).

Партизан је у том дијелу игре успио да надокнади минус од девет поена (21:12), што је била највећа предност клуба из Тел Авива на овом мечу, те да на крају уводних 10 минута има минималну предност.

Најзаслужнији за то је био Ифе Лундберг који је уводну дионицу завршио серијом од пет поена.

Црно-бијели су постигли чак 28 поена, а у другој четвртини приредили значајно слабије издање. Тачно дупло слабије како су постигли свега 14 поена.

Разиграо се Леви Рендолф који је имао чак 17 поена на крају првих 20 минута, али је постојао и већи проблем по тим Жељка Обрадовића од њега.

Играчи Макабија су били доминантни у скоку. Рендолф је имао пет, Риверо шест, а Тамир Блат чак осам. Играч који је висок свега 1.83 је у другој деоници покупио шест скокова и имао од укупног броја чак три офанзивна.

Бројни поени из других шанси и слаба одбрана Партизана како у "рекету" тако и на дистанци су омогућили изабраницима Одеда Каташа да заврше прво полувријеме серијом 10:0 и оду на паузу са предношћу.

У трећој дионици Партизан је успио да се врати предвођен Френком Ниликином, али им је слаба игра у одбрани (па све до самог финиша меча) онемогућавала да меч "преломе" у своју корист.

Брендон Дејвис је на крају исте успио да постигне кош уз 0,6 на семафору до краја, преокрене резултат и тако остави иза себе бледо издање које је имао.

Коначно, Партизан је тек на неколико минута до краја успио да ријеши питање побједе. Не малом заслугом Алексеја Покушевског на одбрамбеном, док је Стерлинг Браун задао коначан ударац на другом крају терена.

Можда је до њега дошло и неколико минута прије тога, када је Ниликина тројком прекинуо вишеминутну "сушу" када је ријеч о поенима из игре гостију.

Партизан у наредној рунди у сриједу дочекује Виртус из Болоње, а прије тог меча у недељу гостују у Задру у мечу АБА лиге. Макаби путује у Каунас где ће у четвртак играти против Жалгириса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана