Партизан побjедио Звезду и у другом мечу финалне серије АБА лиге

Танјуг
Партизан побjедио Звезду и у другом мечу финалне серије АБА лиге

БЕОГРАД - Кошаркаши Партизана савладали су вечерас Црвену звезду 87:78 (23:22, 21:22, 24:18, 19:16) у другом мечу финалне серије АБА лиге и тако стигли на побjеду од освајања титуле регионалног шампиона.

Старт меча је припао Партизану који је имао 5:0 и 13:7.

Звезда се вратила у игру скоком у нападу и одличном партијом Факунда Кампаца који је дао девет поена у првој дионици (двије тројке).

Тројком Огњена Добрића у првом минуту друге четвртине, Звезда је први пут повела на мечу (25:23).

Услиједио је период игре у ком су се екипе смењивале у вођству, а и једни и други су правили много грешака, а на полувремену је било неријешено.

Почетак треће дионице био је конфузан за ове екипе, али је Партизан успио да се одлијепи на плус шест (56:50).

У неколико наврата Партизан је има плус девет, а тројком Бранка Лазића уз звук сирене Звезда је у посљедњу дионицу ушла са минус шест (62:68).

Везаним поенима Данила Анђушића Партизан је у 34. минуту стигао до плус девет (74:65).

У посљедња два минута ушло се са 82:74 за домаћина, Звезда није успјела да надокнади велики минус.

Најефикаснији у Партизану су били Џејмс Нанели и Ален Смаилагић са по 15 поена, Матијас Лесор и Кевин Пантер са 13 и Зек Ледеј са 12.

Код Црвене звезде највише поена су дали Немања Недовић (21) и Добрић (11). Кампацо је дао девет поена, све у првом полувремену, колико је уписао и Лука Митровић.

Лука Вилдоза се вратио у састав Звезде пошто је прескочио први меч финалне серије због повреде препона и постигао осам поена.

Трећи меч игра се у недјељу у 20.30 у дворани "Александар Николић". Евентуална четврта утакмица играће се на истом мјесту у уторак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана