Партизан побjедио Студентски центар у Подгорици и изборио мајсторицу четвртфинала

Танјуг
Партизан побjедио Студентски центар у Подгорици и изборио мајсторицу четвртфинала

ПОДГОРИЦА - Кошаркаши Партизана послије велике драме побједили су вечерас Студентски центар у Подгорици 81:79 (19:21, 21:19, 20:23, 21:16) и тако изборили трећи, одлучујући меч четвртфиналне серије АБА лиге.

У првом полувремену домаћин је углавном водио од два до пет разлике, Партизан поново није успијевао да лако нађе пут до коша, уз очајан шут за три (2 од 12).

На самом почетку другог полувремена повредио се Јам Мадар који је искренуо зглоб у једној контри и није се више враћао на паркет.

Студентски центар је у 23. минуту повео 47:40, али се Партизан вратио и стигао до 52:52. Услиједила је нова серија домаћина који је стигао до плус шест (61:55) у 28. минуту меча. Партизан је до тог тренутка у другом полувремену шутирао тројке један од седам, а укупно три од 19.

Успјели су црно-бијели да ухвате прикључак крајем треће и четврте дионице, па су се екипе дуго смјењивале у вођству.

У посљедња три минута ушло се са 73:73. Тројком Џејмса Нанелија Партизан је на минут и 28 секунди до краја повео 76:73. нанијели је био меч-винер за црно-бијеле, јер је тројком пет секунди прије краја решио питање побједника.

У редовима Студентског центра блистао је Флечер Меги са 15 поена, Звонимир Ивишић је додао 12, а Никола Павлићевић 11. Најефикаснији у постави Партизана био је Данте Екзум са 24 поена, Џејмс Нанели је дао 23, укључујући кључне тројке у финишу меча.

Њих двојица су једини двоцифрени у екипи Партизана.

Партизан је шутирао за три поена катастрофално лоше (7 од 28), а Студентски центар је имао чак 12 изгубљених лопти више, али је и поред тога био на корак од елиминације великог фаворита.

Трећи, одлучујући меч серије игра се у понедјељак у београдској Арени од 20 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана