Партизан невјероватним преокретом до нове побједе у Евролиги!

ГС
Партизан невјероватним преокретом до нове побједе у Евролиги!

Кошаркаши Партизана невјероватном серијом од 25:4 преокренули су резултат против Олимпије и славили са 82:69 на домаћем терену у 13. колу Евролиге.

Црно-бијели су у овај сусрет ушли послије велике побједе против Монака, која је изборена послије рововске битке након 45 минута кошарке у највећој дворани на Балкану.

Партизан сада има учинак од седам побједа и шест пораза.

Сигурно да је свима јасно да Штарк арена постаје права тврђава у овој сезони, коју је послије седам утакмица, само у првом колу "покорила" Барселона. Црно-бијели су послије тог уводног пораза на домаћем терену заређали шест узастопних тријумфа пред "гробарима" и тиме показали да је можда и најтежа ствар у овој сезони Евролиге, побиједити Партизан у Београду.

Гости из Италије су били пред побjедом у елiтином такмичењу након два узастопна пораза. Имали су чак 15 поена предности у 3/4, али нису успjели да заврше посао.

Партизан је од тог тренутка направио серију 31:4 и у потпуности преокренуо меч. Нешто попут серије Даласа 30:0 недавно против Оклахоме, али са том разликом што су црно-бијели на крају славили, а Маверикси не.

Алекса Аврамовић је био у стартној постави Партизана, али је због повреде зглоба лијеве ноге изашао из игре у 6. минуту и није се више враћао на паркет.

Гости су боље отворили меч и имали плус седам у финишу прве дионице (23:16). 

Услиједила је боља игра и серија Партизана који је у 13. минуту повео 29:27. Серијом 10:2 гости су повели 37:31 у 16. минуту, а полувријеме је окончано резултатом 44:39 за госте.

Средином треће дионице гости су имали плус 15 (60:45). Ношени фантастичном подршком са трибина играчи Партизана су направили серију 16:2 до краја треће дионице која је окончана предношћу гостију (62:61).

Тројком Џејмса Нанелија Партизан је 5.38 прије краја повео 70:64. Наставила се серија Партизана, па се у посљедња три минута ушло са 76:64 за домаћина, и тад је било јасно да ће бодови припасти шампиону АБА лиге.

Код Партизана је најефикаснији био Кевин Пантер са 19 поена, Бруно Кабокло је дао 16, Зек Ледеј 15, а Нанели 10.

Госте је предводио Шејвон Шилдс са 19 поена, Маодо Ло је дао 12, а Николо Мели девет .

У наредном колу, сљедеће недјеље, Партизан гостује Жалгирису.

Алекса Аврамовић повриједио зглоб лијеве ноге

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана