Партизан након преокрета надиграо Панатинаикос у Арени

ГС
Партизан након преокрета надиграо Панатинаикос у Арени

БЕОГРАД - Кошаркаши Партизана савладали су Панатинаикос са 83:81 у мечу посљедњег кола Евролиге. У плеј-офу црно-бијели ће играти против Реала из Мадрида.

Црно-бијели су након преокрета успјели у намјери да се одуже својим навијачима на подршци. Приредили су им изузетно узбудљиво вече у коме су доста мучили, али у посљедњем периоду су пронашли ритам и додатну енергију, преокренули резултат и стигли до заслужене побједе у крцатој Арени, преноси РТС.

Панатинаикос је боље ушао у меч. Партизан је први пут повео са 11:10. Међутим, до краја првог периода ривал је вратио предност, 26:18.

Пао је наставио да повећава предност и средином периода се одлијепио на плус 18.

Партизан на крилима Кевина Пантера и Алексе Аврамовића серијом 10:0 смањује предност ривала. До краја друге четвртине разлика је смањена на шест поена – 45:39. Потом се играло кош за кош и на средини периода Пао је сачувао шест поена предности.

Настављена је игра кош за кош и црно-бијели су у једном моменту успјели да приђу на минус један, али је Пао имао спреман одговор и до краја периода је отишао на плус осам – 66:58. У посљедњем периоду је успио да се одлијепи на плус 11. Уследио је силовит одговор црно-бијелих који серијом 12:0 прелазе у вођство и опет се играло кош за кош. Екипе су се смјењивале у вођству. Пантер је преузео одговорност и реализовао два напад и Партизан је два минута прие краја отишао на плус три.

Црно-бијели су успели да у финишу издрже притисак ривала сачувају предност за коначних 83:81.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Денте Ексум са 18 поена, Њега је пратио Пантер а 17, а Аврамовић је убацио 14. Код Панатинаикоса, Двејн Бејкон је имао учинак од 19 поена, Матеуш Понитка 12, а Артурас Гудаитис је додао 11.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана