Партизан уз почетне муке ипак побиједио Игокеу

ГС
Foto: КК Партизан/Фејсбук

БЕОГРАД - Кошаркаши Партизана остварили су нову побједу у АБА лиги.

 Црно-бијели су били бољи од Игокее са 89:74 (33:25, 17:19, 18:13, 21:17) и тако наставили крупним крупним корацима да газе ка првој позицији у лигашком дијелу надметања.

Жељко Обрадовић ни на овој утакмици није могао да рачуна на Матијаса Лесора који ће од наредног кола бити у екипи. Осјетио се изостанак Француза, али то није утицало на резултат.

Оно што навијаче, као и све у клубу може да радује је чињеница да се у тим вратио Балша Копривица и то послије 98 дана.

Добио је млади центар прилику у посљедњих шест минута утакмице

Што се утакмице тиче, домаћи су је одлично отворили. Шут је сјајно функционисао, што показује и број датих поена у првом кварталу - 33:25.

Ипак, гости се ниједног момента нису предавали, па су на одмор отишли са шест поена минуса - 50:44.

Изабраници Владимира Јовановића су фантастично отворили друго полувријеме. Направили су серију 0:8 и дошли до вођства 50:52.

Партизан је у овом кварталу поентирао тек послије скоро три минута преко Зека Ледеја. Од тог момента црно-бијели су стегли одбрану и ривалу до краја трећег периода дозволили само пет поена.

Домаћи су већ на старту посљедње дионице отишли на до тада максималних +12 - 72:60 и већ тада је постало јасно да од изненађења у Београду неће бити ништа.

Алекса Аврамовић је експлодирао у четвртој четвртини. Плејмејкер црно-белих везао је 12 поема, имао је два закуцавања у контри, две погођене тројке, а био је на висини задатка и у одбрани са неколико веома добрих реакција.

Најефикаснији у побједничкој екипи био је Алекса Аврамовић са 15 поена и он је био једини двоцифрен. Њега је пратио Тристан Вукчевић са девет.

Партизан је и даље лидер на табели са учинком 22-2, док је Игокеа на 11. позицији са 9-15. Црно-бели до краја имају још два гостовања, екипама Задра и Будућности, а тим из Лакташа дочекује Студентски Центар и иде Морнару.

„Парни ваљак“ у петак очекује утакмица посљедњег 34. кола Евролиге против Панатинакоса и тада ће бити познато са које позиције ће у Топ 8.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана