Откривена позадина бруталног напада на Шведа: Петорица га претукла због пада на кладионици

ГС
Foto: ЦСКА

Славни руски кошаркаш Алексеј Швед се успјешно опоравља након бруталног премлаћивања које је доживио почетком мјесеца.

Тридесетчетверогодишњи бек ЦСКА је брутално претучен на улици у Москви, те је данима лежао у болници с тешким повредама главе.

Швед се недавно појавио на утакмици плеј офа ВТБ лиге када је његов ЦСКА побиједио Зенит резултатом 72:69 и са 4-1 у серији завршио сезону на трећем мјесту.

ЦСКА први пут у историји ВТБ лиге није ушао у финале, а управо је због пораза у полуфиналу од Локомотив Кубана резултатом 104:103 којом су Московљани изгубили серију са 4-3 био мета петорице хулигана.

"Претрпио сам тешке повреде, али опоравак иде добро. Имао сам контузију мозга, хематом, ваздух је ушао у фрактуру лобање, а још увијек не чујем добро на лијево ухо", испричао је Швед, којег су из болнице отпустили 9. маја, осам дана након напада.

Службена истрага о нападу је у току, а Швед је рекао како зна и разлог због којег је претучен. Он тврди да су га напали људи који су се кладили на ЦСКА и изгубили велик новац због тог пораза.

"Ти момци који су се кладили на нашу побједу и изгубили новац су су налетјели на мене након утакмице и почели су ме вријеђати. Окружили су моју супругу и мене, а онда их је дошло још, па нисмо могли побјећи. Одједном су ме почели ударати с леђа по ногама и по глави. Ничег се више не сјећам, одмах сам превезен у болницу", рекао је Швед, којем је дијагностицирана ретроградна амнезија.

Иако су руски медији почели нагађати да ли ово значи и крај Шведове сјајне каријере, он је то демантовао, преноси Кликс.

 

"Осјећам се боље, вратит ћу се играти идуће сезоне, нећу прекинути каријеру", поручио је Швед, некада један од најбољих кошаркаша Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана