Орлови одустали од Избора спортисте града Бањалука

Г. С.
Foto: ZKKORLOVI/FACEBOOK

БАЊАЛУКА - Предсједник Женског кошаркашког клуба Орлови Лука Лугоња повукао је пријаву свог клуба за манифестацију Избор најбољег спортисте Бањалуке.

Саопштење преносимо у цијелости.

- Поштовани, обавјештавамо Вас да смо на телефонској сједници УО клуба донијели одлуку да повлачимо апликацију за избор спортисте града и наш клуб неће да учествује у циркусу у режији стручне комисије за спорт града Бања Лука. С тим у вези повлачимо апликацију клуба и наших играчица те тражимо да се на наведеној манифестацији не спомиње ни име клуба а и наших играчица. У контектсту предходног док они тајно гласају ми јавно поручујемо да нећемо да учествујемо, пошто у назови стручној комисији за спорт сједе нестручни и појединци без људског, моралног кредибилитета, јер моралан човјек никад неће узети туђе и оно што не заслужују. Овакву одлуку смо донијели тешка срца због омаловажавања наших резултата последњих година од назови стручне комисије за спорт и појединаца у истој који намјерно газе по нашим и успјесима бањалучких кошаркашица да би промовисали неке друге који то не заслужују. Желимо да о стучности и моралоном кредибилитету стручне комисије за спорт просудите на основу презентованих резултата која су два клуба аплицирала за најбољи женски колектив у граду Бањалуци за 2022 године - стоји у саопштењу.

У додатку су наведени резултати које су Орлови уписали током 2022. године као и резултате Женског рукометног клуба Борац.

- Треће мјесто у регионалној WАБА лига, Побједници Купа Републике Српске, Побједници Купа БиХ, Вицешампиони Премијер лиге БиХ, Кадетски прваци БиХ. Резултати ЖРК Борац: 4. мјесто у ПЛЖ БиХ 2021/22, 2. 1/16 финала ЕХФ Купа 2021/22, Јуниорска титула првака БиХ 2021/22, Кадетска титула првака БиХ 2021/22, Побједник Купа Републике Српске 2021/2.

Ако погледате приложене резултате и квалитете лига, видјећете да се свјесно омаловажава и опструјише наш постигнути успјех. Иста ствар се догодила и у предходном избору од стране назови стручне комисије ,а све у циљу да би се испуниле нереалне амбиције појединаца - додато је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана