Орлови ангажовали три кошаркашице: Појачани желе да врате пехар

Милан Зубовић
Орлови ангажовали три кошаркашице: Појачани желе да врате пехар

БАЊАЛУКА - Завршницу Лиге БиХ Орлови дочекују појачани трима кошаркашицама, Драганом Домузин, Владинком Ерак и Гораном Марјановић.

Управа бањалучког тима научила је лекцију од прошле сезоне када се није појачала за завршне битке па је у мајсторици изгубила титулу од Плеј-офа. Сада има јасан план да шампионски пехар врати у Бањалуку.

- Преостале три екипе које су избориле наступ у полуфиналу плеј-офа Лиге БиХ ангажовале су појачања па и ми нисмо жељели да сједимо скрштених руку. Прошле сезоне остали смо без титуле јер нисмо имали неких 1.000 евра да доведемо појачања што нам је јако тешко пало и убијеђен сам да ове године неће бити тако. Ангажовали смо три квалитетна појачања које наш тренер Драгана Свитлица уклапа у остатак екипе и вјерујем да ће бити спремни за почетак такмичења јер су већ играле код нас и познају систем рада - изјавио је предсједник Орлова Лука Лугоња за “Глас Српске”.

Похвалио је играчице које су стигле и њихов однос према клубу.

- Домузинова и Ерак су имале боље понуде клубова који играју плеј-оф Лиге БиХ, али су их одбиле јер су жељеле да се врате у свој клуб. Тиме су само показале колико им је стало до Орлова и заиста им хвала на томе - додао је Лугоња.

Он се осврнуо на систем такмичења у Лиги БиХ којег је назвао накарадним и позвао надлежне да га промијене.

- Пропозиције такмичења су тотално накарадне јер дозвољавају клубовима да се након лигашког дијела буквално доведе десет нових играчица, односно цијели тим. У пракси то значи да неки клуб не мора улагати ништа током сезоне већ само да избори четврто мјесто на табели, а онда доведе изузетно квалитетна појачања и прошета се до титуле, а остали који су се борили током сезоне и створили играчице остану без ичега. То је сулудо и заиста би морало да буде исправљено јер доводи екипе у неравноправан положај. Нигдје у региону не постоје таква правила и људи са стране нам се смију када чују за то. Имали смо и проблема пред овај плеј-оф јер нико није знао посљедњи рок за ангажовање играчица. Говорили су да је то 5, 8. на крају 12. април - изјавио је Лугоња.

Прва утакмица

Орлови ће сутра од 19 часова угостити актуелног шампиона Плеј-оф док ће у другом полуфиналу играти Бановићи - Лавови (недјеља, 19.30). Полуфинална серија игра се на два добијена меча.

- Имамо повјерење у екипу и тренера Драгану која је завршила такмичење на првом мјесту табеле са само једним поразом и чиме смо стекли предност домаћег терена - додао је Лугоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана