Она зна све о Евролиги, а сад ви сазнајте све о њој

ГС
Foto: Агенције

Теодора Пантели годинама се води као једна од најатрактивнијих новинарки Евролиге, а сада откривамо све о њој.

Дору Пантели многи препознају као најатрактивнију грчку новинарку на паркету Евролиге, а многе је заинтересовало ко је ова фатална бринета. Она има веома импресивну биографију иза себе, наиме прва је жена из Грчке која је извјештавала током протеклог Мундобаскета у Манили, гдје је покупила све симпатије љубитеља кошарке.

Дора је одрасла у Атини, бавила се професионално спортом 17 година, а услијед одличних резултата она је уједно и прва грчка новинарка која је добила пуну спортску стипендију (НЦАА Дивизија 1). За кошаркашку репрезентацију наступала је од 2006. до 2013. године, а 2018. је играла баскет 3x3 за Хелене.

Ту се родила љубав према овом спорту, па је добила прилику да као коментаторка у Евролиги, а такође, прва је из Грчке која креира садржај за ЕЛ, НБА Европу и НБА Љетњу лигу. Почасни члан је Хеленско-америчке уније, добитница је награде за допринос у спорту и образовању у спорту. 

У својој колекцији има диплому енглеске књижевности и глобалне културе, мастер из филозофије и ППЛ (филозофија, политика и право). Мастер из психоогије завршила је 2006. године а сада је главна новинарка елитног кошаркашког такмичења. у своју биографију додаје посао асистента на колеџу, затим и професора на ИСТ колеџу 2020. и 2021. године, на којем је учила будуће новинаре како да анализирају игру и који су основни кораци у креирању садржаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана