Огњен Станковић има све већу минутажу у Игокеи: Право доказивање тек слиједи

Дарко Драгичевић
Огњен Станковић има све већу минутажу у Игокеи: Право доказивање тек слиједи

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее остварили су злата вриједну побједу на гостовању у Задру, а своју шансу у потпуности је искористио млади плејмејкер Огњен Станковић.

Један од најталентованијих играча у својој генерацији је на почетку године дошао у Лакташе, а тренер Владимир Јовановић му пружа све већу минутажу. Дебитовао је против Црвене звезде, а против Задра је на терену провео 22 минута те добио похвале стручног штаба.

Игокеа у овом дуелу није могла да рачуна на Драгана Милосављевића и Брајана Крафорда па су младићи Коста Кондић и Станковић имали значајне улоге.

- Захвалан сам тренеру на указаној шанси и све већој минутажи коју имам у последњим мечевима. Настојим да сваког момента који проведем у игри оправдам то поверење и да се изборим да и у будућности добијам шансу. Свестан сам да право доказивање за мене тек следи, али уживам у игри и заиста покушавам да колико могу помогнем тиму - истакао је Станковић.

Игокеа је побједом у Задру обезбиједила опстанак, а веома је близу да избјегне и мјесто које доноси бараж. Практично им је потребна једна побједа у посљедња четири меча.

- Везане побједе су нам донијеле самопоуздање, тако да је атмосфера одлична. Посебно што смо до тријумфа у Задру дошли након драматичног финиша. Свима нам је сад лакше и мирније улазимо у завршницу с циљем да је што боље одиграмо - истакао је млади кошаркаш.

Поред обавеза у сениорском тиму Станковић ће бити на располагању и тренеру Слободану Кецману у првом издању јуниорске ФИБА лиге шампиона од 11. до 15. априла. Млади кошаркаши наступаће у групи А заједно са Нимбурком, Хапоел Јерусалимом, Остендеом и Мурсијом. У групи Б играће Ритас, Лудвигсбург, Тофаш, Бнеи Херзлија и Тенерифе. Игоси ће првог дана снаге одмјерити са Остендеом (11.15 часова), а потом и Мурсијом (20.15). Другог дана на реду је окршај против Нимбурка (15.45), а трећег слиједи Хапоел (11.15). Два најбоља тима ће проћи у полуфинале 14. априла. Дан касније је финале.

Танасковић у Шпанији

Никола Танасковић званично је напустио Игокеу и потписао за шпански Рио Бреоган. У овом тиму већ играју Стефан Момиров и Немања Ненадић, док је тренер Вељко Мршић. Танасковић је у АБА лиги просјечно биљежио 14,7 поена и 6,3 скока. Његов нови клуб је на деветом мјесту шпанског првенства, уз скор од 12 побједа и пораза, а бори се за плеј-оф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана