Огласили се из КК Партизан

Танјуг
Огласили се из КК Партизан

БЕОГРАД - Кошаркашки клуб Партизан саопштио је вечерас да му је дата информација да ће се друга утакмица финала Суперлиге Србије против Црвене звезде наставити за 24 сата.

Друга утакмица плеј-офа финала Суперлиге Србије прекинута је вечерас при резултату 57:45 за Партизан, на седам минута и 55 секунди до краја треће четвртине када су кошаркаши Црвене звезде напустили терен због неприкладног скандирања према играчима и члановима клуба и убацивања предмета у терен.

"Друга утакмица финала Суперлиге Србије између Партизана и Црвене звезде је прекинута на 7.55 секунди пре краја треће четвртине при резултату 57:45 у корст црно-белих. Први судија меча је прекинуо утакмицу због вређања Весне Човић од стране публике, што је први пут у историји наше кошарке да се утакмица прекида због вербалног деликта. Након прекида, екипа Црвене звезде се повукла у свлачионицу", стоји у саопштењу Партизана.

Партизан се осврнуо на претходне утакмице у којима су вређани играчи и функционери њиховог клуба.

"Подсећања ради, само у ове две непуне утакмице, вређани су Жељко Обрадовић, Зоран Савић, Кевин Пантер, Алекса Аврамовић, Немања Недовић и Милош Теодосић, али мечеви нису ни за секунд прекидани. КК Партизан је против сваког вређања на било ком основу и готово свакодневно то понавља", наводи се у саопштењу.

Из клуба поручују да су службени представници добили информацију да ће утакмица бити настављена кроз 24 сата.

"Након што је тражено са се дворана испразни, екипа црно-белих је дуго чекала на терену наставак, да би службени представници КК Партизан од судија добили информацију о прекиду и наставку меча кроз 24 сата", наглашавају у Партизану. 

Играчи Партизана су се послије тога повукли у свлачионицу и нису се више враћали на терен, иако су судије одлучиле да се утакмица вечерас настави. 

"Тим Партизана се тада повукао у свлачионицу а играчи су добили слободно. Када су се изненада судије и играчи Црвене звезде појавили на терену након више од сат времена после прекида, играчи Партизана су увелико кренули својим кућама. Црвена звезда, судије и делегат на овај начин доделе титулу државног првака Звезди, а Партизану таквом скандалу не жели да учествује", закључено је у саопштењу.

Пошто се кошаркаши Партизана послије рока 15 минута нису појавили, судије су одсвирале крај.

Коначан епилог донијеће директор Кошаркашке лиге Србије на сутрашњој седници послије извјештаја делегата, али готово извјесно биће 20:0 за Звезду и нова титула.

Повезане вијести:

Директор КЛС-а: Звезди победа 20:0 и трофеј Суперлиге

Меч између Звезде и Партизана дефинитивно прекинут, сутра одлука КЛС

Општи хаос у финалу Суперлиге: Звезда се вратила, Партизан има 10 минута или губи титулу

Утакмица Звезде и Партизана неће бити настављена вечерас

Прекинут дерби: Звезда напустила терен (VIDEO)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана