Огласила се Евролига након драме у Мадриду

Г.С.
Огласила се Евролига након драме у Мадриду

Евролига се огласила званичним саопштењем послије дешавања на мечу Реал Мадрида и Партизана у Визинк центру.

Утакмица између кошаркаша Партизана и Реал Мадрида завршена је прије регуларних 40 минута због туче играча оба тима.

До сукоба играча дошло је када је на минут и 40 секунди до краја, Серхио Љуљ безобразно фаулирао Кевина Пантера, а овај му није опростио. У тучу су се укључили сви играчи из обе екипе, а најгоре је прошао Данте Егзум, ког је за врат ухватио Јабуселе, оборио га и почео да удара на терену, а на крају се испоставило да је кошаркаш Партизана покидао тетиву, преноси б92.

- Када су дисквалификације примијењене за оне играче који су учествовали у тучи и оне који су аутоматски избачени због напуштања клупе, ниједна екипа није имала потребан минимум од два играча који је потребан да заврши утакмицу, тако да се утакмица сматра званично завршеном резултатом у вријеме прекида 95:80 у корист Партизана, који тако сада води у серији 2-0. Евролига је прослиједила чињенице независном дисциплинском судији такмичења, који ćе у наредна 24 часа донијети одлуку о инцидентима на терену у складу са утврђеним поступком. Евролига најоштрије осуђује догађаје који су се десили на крају утакмице. Овакви догађаји не представљају вриједности поштовања које лига и њени клубови промовишу и које оличава кошаркашки спорт - стоји у саопштењу.

Судије су гледале снимак свих дешавања, а пошто су сви играчи били у сукобу, физички и по правилима није имало како да се одигра посљедњих 100 секунди.

Само Руди Фернандес није добио искључујући фаул, јер је једини остао на клупи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана