Огласила се АБА лига послије инцидента у Задру

ГС
Огласила се АБА лига послије инцидента у Задру

Кошаркашки свијет синоћ је био згрожен вијестима из Задра, гдј је нападнута експедиција Црвене звезде, као и двојица новинара из Србије.

Сви су озбиљно забринути за безбједност пред меч који ће се одиграти у недјељу од 17 часова, а огласила се и АБА лига.

"Након шокантних сцена које су се у суботу увече догодиле у Задру и напада на новинаре и чланове делегације Црвене звезде, уочи утакмице седмог кола АБА лиге између Задра и Црвене звезде , АБА лига оштро осуђује сваки аспект насиља и расне, сексуалне, вјерске, националне и било које друге врсте дискриминације. АБА лига придружује се апелима Задра и Црвене звезде према хрватском МУП-у, са намјером да се што прије испитају сви детаљи напада, а да организатори и извршиоци инцидента буду ухапшени и процесуирани у у складу са законима Републике Хрватске у којој су се напади догодили", наводи се у саопштењу АБА лиге.

Истовремено, додаје они, кроз комуникацију са клубовима и другим безбједносним факторима, АБА лига учиниће све да утакмица 7. кола између Задра и Црвене звезде прође без иједног инцидента и да сви још једном покажу да се ради о изолованом случају, који баца сјенку на све постулате АБА лига.

"Увјерени смо да ћемо заједно побиједити у овој борби и да ће, као и до сада, АБА лига наставити да повезује, а не дијели људе. Увјерени смо да ћемо заједно побиједити у овој борби и да ће, као и до сада, АБА лига наставити да повезује, а не дијели људе", наводи се у саопштењу АБА лиге.

Звездина делегација претучена у Задру!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана