Одличан старт па убједљив пораз Партизана

ГС
Одличан старт па убједљив пораз Партизана

Кошаркаши Партизана убједљиво су поражени на гостовању екипи Фенербахчеа резултатом 91:76, у оквиру 20. кола Евролиге.

Партизан је сада на половичном учинку од 10-10, док је турски тим побјегао црно-бијелима са 12 побједа и осам пораза.

Тим Жељка Обрадовића је одиграо једну од најбољих првих четвртина у сезони, имао и предност на полувремену, али је имао катастрофалну серију крајем треће и почетком четврте дионице.

Чак девет минута је био без коша из игре и ту је дозволио серију ривалу од 25:4, гдје је меч био преломљен.

Партизан је почео веома добро на крилима Бруна Кабокла. Бразилац је меч отворио са двије тројке и два пенала, те је са осам поена био једини који је возио "парни ваљак" на старту.

Потом му се прикључио Кевин Пантер и почео да буде нерјешива енигма за "канаринце". Само у првој дионици је убацио 12 поена, те је "кумовао" Партизановом вођству.

Ипак, допринос се пише и Џејмсу Нанелију који је поентирао у контри, па погодио тројку за 14:23.

Након тога је Јасикевичус звао тајм-аут, али се Партизан није зауставио. Погодио је Џејлин Смит уз фаул, а потом Пантер три пенала након прекршаја Мадара за 19:31 након 10 минута кошарке.

Друга дионица почиње бомбом Смита преко високог Папајаниса за огромних +17, што је била и највећа предност неког тима на овом сусрету (19:36).

Али, баш тада, крећу и невоље за тим Жељка Обрадовића. До тада одлични Кабокло је већ у 12. минуту стигао до три фаула и морао је на клупу. Доужер је имао двије личне, а опорављени Ледеј је био потпуно ван ритма, промашивао је и губио лопте, па је и он ишао брзо на клупу.

Дакле, нису сви у Партизану били расположени, напротив, па се то брзо осјетило и у резултату. Фенербахче се разиграо, прије свих Тајлер Дорси, а тројку је убацио и Ник Калатес па се велика предност Београђана убрзано топила.

То је у пар наврата зауставио Урош Трифуновић, тројком, па лијепим полухорогом којима је одржавао "магичних" +8 свом тиму.

Калатес је спустио на четири поена минуса у посљедњем минуту другог квартала, коју су обиљежиле техничке грешке Јасикевичусу и Хејс-Дејвису, због чега су страсти у дворани и тензије нарасле пред друго полувријеме.

Појачао је Фенербахче агресивност у трећој дионици и константно претио Партизановом вођству. Црно-бијели су одолијевали са неколико кошева уз фаул, Смита и Каминског, али је рапсодија домаћих тек слиједила.

Најавио ју је Нејт Сестина са своје нове двије тројке, укупно четири на мечу, а толико је до сада постигао у цијелој евролигашкој сезони.

Донио је изједначење у два наврата, а онда је Марко Гудурић продором донио вођство Фенербахчеу и преокренуо моментум. Мотли је са линије пенала донио +4 пред посљедњи квартал, а онда креће распад система.

У првих 80 секунди Фенер је постигао три тројке за +13 (Дорси два пута и Гудурић), те је ту овај меч био преломљен. Наставили су ова двојица играча и у наставку да растурају Партизан, који је био без коша из игре више од девет минута.

До момента када је тај низ прекинут, у том периоду Фенербахче је направио серију 25:4. Партизан је био у слободном паду, а чак ни Пантер, који је у првој дионици имао 12 поена, до четири минута прије краја више није имао нити један поен.

Стога исход није ни могао да буде другачији, од убједљивог пораза против директног конкурента за мјесто у плеј-офу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана