Обрадовић: Свесни смо шансе, морамо квалитетније, Аврамовић мора на операцију

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД - Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је вечерас да су у клубу свjесни да је пред њима још једна велика шанса за пласман на Фајнал-фор и да ће учинити све да је искористе .

Кошаркаши Партизана сутра од 20.30 часова у Београду играју четврти меч четвртфинала Евролиге са екипом Реала и послије јучерашње побједе Мадриђана у Арени резултат у серији је 2:1.

"Плеј-оф је увек такав, игра се на свака два дана. Утисак је исти. Имали смо једну од лошијих утакмица последњих месеци, играчи су свесни тога. Знамо сви колико је Матијас Лесор важан за наш тим, али и јуче смо и без њега били у егалу. То је то. Морамо квалитетније. Треба схватити да је утакмица 40 минута. Знамо да је испред нас велика шанса", изјавио је Обрадовић.

Осврнуо се стратег "црно-бијелих" на повреду Алексе Аврамовића.

"Алекса је повредио руку и он ће ићи на операцију у петак, то је само друга рука, али иста ствар као и прошле године када се повредио, претпоставке да ће бити мања пауза, али ја не би сад о томе. Десило се опет Алекси нажалост. То је део свега овога чиме се ми бавимо", истакао је Обрадовић.

Помињало се одлагање утакмице због трагедије која се десила јутрос у Основној школи "Владислав Рибникар" у центру Београда, али Обрадовић истиче да би проблем представљао термин.

"Сви смо били у неверици када смо чули вест јутрос. Изјављујем саучешће свим породицама, велика трагедија. Не знам шта да кажем око одлагања, проблем је термин. Када би могли да играмо? Реал има обавезе, све то би довело до невероватних померања. Не знам, није питање за мене, сви смо у шоку. Колико сам ја схватио, играћемо утакмицу", изјавио је Обрадовић.

Бек Партизана Данило Анђушић истакао је да његов тим има прилику да пред својим навијачима оствари битну побједу.

"Пре свега изјавио бих саучешће свим породицама које су погођене овом трагедијом. Катастрофа, нешто што није виђено. Шокирани смо, не можемо да верујемо, саосећамо се са породицама. И ја сам отац двоје деце, кад чујем да се тако нешто деси увек ме потресе. Надам се да се овакве ствари више неће дешавати, морамо сви заједно, као друштво, да мало порадимо на томе. Припремамо се нормално, колико је могуће. Фокусирани смо на меч, трудимо се да не гледамо ствари са стране. Спремни смо. Јучерашња утакмица је показала да можемо да играмо са њима", закључио је Анђушић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана