Обрадовић открио велики проблем пред меч са Звездом

Агенције
Обрадовић открио велики проблем пред меч са Звездом

Кошаркаши Партизана изборили су пласман у финале КЛС пошто су у трећој утакмици полуфиналне серије савладали Мегу резуилтатом 96:68.

Након овог меча своје утиске изнео је стратег Партизана Жељко Обрадовић.

- Прво бих хтео да честитам екипи Меге на одличној сезони коју су имали, специјално њиховом тренеру Марку Бараћу. Мислим да је све урадио да млади играчи изгледају како изгледају и заиста му честитам на томе. Јасно је да је вечерас утакмица одлучена у првом четвртини коју смо одиграли озбиљно и одбрану и нападачки, такав је био отприлике и цели меч сем тог неког периода у другој четвртини, али после тога све је било мање-више коректно. Оно што је сигурно веома лепо видети то су ова два млада играча,која су добила прилику да играју али нису срљали. Обично се у оваквим утакмицама када екипа води преко 20 разлике игра на њих да дају лак кош или оно што публика обична воли, али су они играли озбиљно и то је добро и похвално. Имали сму подршку старијих играла на терену, али како год, честитке екипи на побједи и уласку у финале - започео је Жељко Обрадовић.

Такође, похвалио је и одбрану своје екипе и одустајање од зонског пресинга.

- Изгледа да смо били у праву. Ако смо примили девет поена у првој четвртини онда је одлично. Фокусирали смо се на неке ствари које су биле лоше у другој утакмици, да је изузетно била страна помоћи и да смо у том сегменту одиграли много боље. Мислим да је одбрана функционисала веома добро, било је неких лаких кошева, али генерално неупоредиво боље него у прошлој утакмици - рекао је стратег црно-бијелих.

За крај је похвалио кошаркаше вјечитог ривала, те је након тога забринуо навијаче говорећи о здравственом билтену свог тима.

- Не само та два играча, квалитет Звезде је неспоран. Играчи који знају да играју и који су то показали много пута. Пробаћемо да се припремимо најбоље што можемо, да видимо прво у ком смо здравственом стању јер имамо много проблема. Пантер није играо друго полувреме превентивно због бола у кољену, сутра ће да се прегледа па ћемо да видимо да ли је способан. Причао сам и после друге утакмице да и Смаилагић има повреду кољена и да практично није ни играо, играо је 5 минута. Вечерас је и он пред крај тражио измену, гдје је осетио бол па смо га сачували тако да има још ровитих играча али тако је-како је. Изаћи ћемо са ким можемо, пробати да дамо све од себе и то је то - завршио је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана