Нова борба љутих ривала: "Вјечити" желе Покушевског

ГС
Нова борба љутих ривала: "Вјечити" желе Покушевског

Када је прије три дана Алексеј Покушевски добио отказ у Оклахоми, било је питање који ће кошаркашки инсајдер први наговијестити да би могао да се врати у Србију.

На то се први одлучио италијански новинар Матео Андреани, који је на друштвеној мрежи "X" истакао да су "вјечити" ривали заинтересовани да доведу Покуа.

Како додаје Андреани, његов приоритет је ипак останак у НБА, па тек онда размишљање о повратку у Европу, посљедично томе и Србију.

Чак и да се то деси у овом тренутку, Покушевски би Звезди и Партизану могао да помогне само у АБА лиги и домаћем шампионату, али не и Евролиги гдје је истекао рок за регистрацију нових кошаркаша, преноси Б92.

Наводно интересовање црвено-бијелих је помало и изненађење, с обзиром на то да је познато да је Покушевски навијач Партизана. Прије двије године је био и гост клуба на мечу Еврокупа против Бурсе.

За Оклахому је за три и по године одиграо тачно 150 утакмица, највише у својој првој сезони у НБА лиги. Био је неколико пута послат у развојну лигу, али му ни то није помогло да се избори за више минута.

Ове сезоне у просјеку је бележио 1,2 поена, 1 скок и 0,5 асистенција на 10 мечева. Посљедњи је одиграо прије двије седмице против Далас Маверикса.

Aleksej Pokuševski will wait for a possible offer from the NBA but if not he could return to Europe.

Crvena Zvezda and Partizan Belgrade are interested.
Pokusevski could only play in ABA League and not in the EuroLeague.#basketball #Baloncesto #Transfers #Покушевски #NBA https://t.co/jTL7mK0NET

— Matteo Andreani (@matty_vanpersie) February 26, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана