Николић: Желим да оправдам улогу у Игокеи

Дарко Драгичевић
Николић: Желим да оправдам улогу у Игокеи

ЛАКТАШИ – У кошаркашком клубу Игокеа наредне сезоне пуно очекују  од центра Зорана Николића. Репрезентативац Црне Горе долази из Француске, гдје је играо прошле сезоне а прије тога је са пуно успјеха годинама носио дрес подгоричке Будућности.

Николић и повратник Џеки Кармајкл ће чинити тандем центара од којих се очекује доста у наредним такмичењима у АБА и ФИБА Лиги шампиона . Због тога је Николић одлучио да не буде дио репрезентације која се спремала за Свјетско првенствао

-Сматрао сам да ми је потребно да од старта будем у новој екипи како бих прошао комплетне припреме, те се наметнуо стручном штабу и оправдао улогу која ми је намијењена. Имаћу велику улогу у тиму тако да желим што боље да се уиграм и помогнем новим саиграчима, а репрезентација на мојој позицији заиста има квалитетне кошаркаше – рекао је Николић.

Искусни центар је уз Марка Јеремића, те америчке кошаркаше неко ко треба да донесе чврстину и искуство млађим играчима у тиму.

-Први утисци су одлични. Знам да је клуб сјајно организован направљена је екипа која је спој младдсти и искуства и чекамо да се она комплетира и да онда кренемо у пуном саставу. Радује ме добра атмосфера на тренинзима. Сви су вољни да раде како би спремно дочекали оно што нас очекује у наредном периоду- рекао је Николић.

Игокеа ће у припремном периоду организовати веома јак турнир поводом пола вијека постојања. Учешће су потврдили московски ЦСКА, београдски Партизан, затим Хапоел, Галатасарај и Турк Телеком.

-Биће сјајна увертира за сезону. Све су то кошаркашки великани тако да нас очекују баш јаке провјере, да видимо како смо радили током припрема. Квалитетни ривали ће нам показати у каквом смо стању и шта треба да радимо након тога како би дочекали старт такмичења у правој форми. Поред нашег турнира имаћемо још Супер куп АБА лиге тако да ћемо имати довољно мечева да се уиграмо – додао је Николић.

Одлични центар истиче да је група у ФИБА лиги шампиона такође веома јака са представницима Шпаније(Мурсија), Турске (Тофаш) и Италије (Декстона). Екипе у овом такмичењу још нису комплетиране тако да је рано за било какве прогнозе, али је јасно да тим из Лакташа очекује тежак посао.

-Игокеа се ових година изборила да игра групну фазу, тако да је то за нас то велики изазов. Група у којој се налазимо је одлична, веома јаки тимови из кошаркашких земаља тако да нас очекују квалитетни мечеви. Упркос томе мислим да можемо да направимо добар резултат и направимо додатни искорак у овом такмичењу-рекао је на крају Николић

Црна Гора пролази групу

Николић је у контакту са саиграчима из репрезнетације Црне Горе и нада се најбољем На Свјетском првенству.

-У контакту сам са њима. Иде све одлично, зако да се надам се да ће проћи групну фазу. Имају сјајну екипу и жријеб је нешко лакши иако су то све добре екипе. Али наши момкци могу добити Мексико и Египат што им гарантује утакмицу против Америке и да се боре за Олимпијске игре-оптимиста је нови центар Игокее.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана