Никола Топић је од данас милионер: Зарадио је богатство у НБА, а добиће много више у Оклахоми

ГС
Никола Топић је од данас милионер: Зарадио је богатство у НБА, а добиће много више у Оклахоми

Млади српски кошаркаш Никола Топић изабран је као 12. пик на овогодишњем НБА драфту од стране Оклахоме. Топић је пао је за неколико позиција због повреде колена са којом има проблема од почетка године, јер од јануара није био у правом такмичарском ритму, али то није зауставило огромно интересовање у НБА за суперталентованим плејмејкером. Популарни Топ, као 12 пик зарадиће пет милиона долара, али поред новца добиће много више.

Тандерима је након одласка Џоша Гидија у Чикагу био неопходан прави плејмејкер, неко ко ће да замени Шеја Гилџеса Александера и неко ко може да повеже редове, а то је управо Никола Топић.

Оклахома је позната по развоју младих талената, па нема сумње да ће овај клуб бити право мjесто за Србина.

Никола Топић је као изабрани 12. пик већ зарадио пет милиона долара, као први уговор, да није било повреда и да је остао у пројекцији као топ 5 играча на драфту, та цифра би била много већа.

Ево како изгледају плате драфтованих играча. Закари Ризаше ће као први пик добити 12.600.000 долара за прву сезону, његов сународник Алекс Сар у Вашингтону 11.300.000 долара, а да је Топић изабран са четвртог места добио би 9.100.000 долара. Осмо и десето место, гдjе је касније био виђен потенцијални репрезентативац Србије донело би му 6.300.000, односно 5.500.000 долара.

Ипак, и поред добре плате, Топић ће добити много више. А то је рад са и прилика да игра у екипи која је изборила прво мjесто на Западу у регуларном дjелу претходне сезоне.

Никола долази у одличан систем и још бољу екипу коју предводи Шеј Гилџус-Александар, то је велики плус за младог Србина да напредује и да изгради велику каријеру. Остаје питање само када ће Топ дебитовати за Тандере, с обзиром да знамо да је доживио повреду кољена и да се још не зна хоће ли морати на операцију.

Оклахома је направила велики потез када је довела амбициозног тренера Мајка Дегнолта. Човек који је дуго био асистент у клубу разумио је визију управе и знао како да на прави начин конципира игру око лидера Оклахоме са којим је регуларни дио завршила на првом мјесту, испред Минесоте и Јокићевог Денвера.

Тандери су добро искористили прве у низу пикова које су имали у својим залихама и окружили су популарног Шеја Гилџус-Александар, талентованим играчима жељних доказивања. До сада на драфту су покупили Чета Холмгрена, Џејлена и Џејлина Вилијамса, Луа Дорта, Џоша Гидија и Кејсона Валаса играче . А сада су приграбили и Николу Топића.

Кроз Оклахому су прошли Алексеј Покушевски и Василије Мицић, који су у току претходне сезоне прешли у Шарлот Хорнетсе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана