Никола Шарановић откровење сезоне у АБА лиги: Репрезентација остварење сна

Дарко Драгичевић
Никола Шарановић откровење сезоне у АБА лиги: Репрезентација остварење сна

ЖЕЛЕЗНИК - ФМП Железник је годинама био расадник кошаркашких талената, а под вођством младог стручњака Ненада Стефановића стасава нова генерација играча о којима ће да се прича у будућности.

Један од њих свакако је Никола Шарановић. Млади кошаркаш добио је праву шансу током сезоне а као круна рада дошао је позив селектора Светислава Пешића.

Након меча против Игокее, Шарановић је кратко за “Глас Српске” истакао да је био одушевљен позивом.

- Позив у репрезентацију је остварење сна и на почетку заиста нисам веровао да сам га добио. За мене је то награда за сав уложени рад током досадашње каријере, али сигурно и мотив да и даље наставим још јаче. Наравно да ми је жеља да и наредних сезона будем репрезентативац и због тога ћу још јаче да тренирам  - поручио је кошаркаш.

ФМП је изборио пласман у плеј-оф АБА лиге ове сезоне иако је након сјајног старта имао проблема па је имао пет везаних пораза.

- Нама је циљ био пле-оф и то смо остварили, али ту нећемо стати. У сваки меч улазимо да одиграмо што боље и да се докажемо. Имали смо ту кризу и чврсто смо веровали да ћемо је превазићи. Било је промена у екипи, требало нам је времена и очекујем да играмо све боље - додао је Шарановић.

Кошаркаш ФМП не воли да превише размишља о будућности.  Међу “пантере” је дошао из редова Црвене звезде, а био је члан екипе која је освојила Куп Кораћа 2021. године.

- Концентрисан сам само да што боље завршим ову сезону са својим тимом. Не волим превише да гледам унапред а сигурно да ми је жеља да се вратим у Звезду и да својим играма изборим место у тиму - додао је Никола.

Он у Железнику има сјајног ментора. Чарлс Џенкинс је ове сезоне капитен екипе и на терену али и ван њега. Љубимац звездиних навијача је увијек ту за младе саиграче

- Џенкинс је лидер ове екипе, увек ту да нам помогне. Прави ментор који нам указује на грешке. Од њега се заиста може пуно научити посебно у одбрани. Стварно хоће да нам помогне да будемо бољи и да напредујемо а то ради на другарски начин као прави капитен - додао је он.

Идол Партизановац

Иначе идол међу домаћим кошаркашима за Шарановића је репрезентативац Србије и члан Бајерна Владимир Лучић. Изненађење за играча који је прошао Звездине млађе категорије да му је један од омиљених играча бивши члан Партизана.

- Не гледам то с навијачке стране, чисто спортски. Заиста волим његов стил игре, борбеност и енергију коју доноси. Никад се не предаје, увек је ту за тим и то увек треба да се цени - поручио је Шарановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана