Никола Јокић финалиста МВП трке НБА лиге

Танјуг
Foto: Танјуг

ВАШИНГТОН- НБА лига је на званичном сајту саопштила имена тројице кандидата за МВП признање у сезони 2022/23, на списку се налази српски кошаркаш Никола Јокић, а противкандидати су му Јанис Адетокумбо и Џоел Ембид.

Њих тројица су се и прошле сезоне нашла у ужем избору, кад је Јокић освојио другу узастопну награду за најкориснијег играча.

Репрезентативац Србије има реалне шансе да буде лауреат и трећи пут узастопно и тако се придружи Вилту Чемберлену, Билу Раселу и Лерију Бирду који су једини играчи са по три узастопна МВП признања.

Према посљедњем пресјеку НБА лиге, управо је Јокић главни фаворит пошто је још једном прескочио центра Филаделфије Џоела Ембида.

Јокићев Денвер је први пут у историји заузео прво мјесто на Западу. У просјеку је биљежио 24,5 поена, 11,8 скокова и 9,8 асистенција.

Ембид је најбољи поентер лиге са 33,1 поеном у просеку. Уз то има 10,2 скокова и 4,2 асистенције. Адетокумбо иза себе има најбољу шутерску сезону са 31,1 поеном у просјеку уз 11,8 скокова и 5,7 асистенција.

У Топ 10 МВП трке били су још и Џејсон Тејтум, Донован Мичел, Домантас Сабонис, Шај Гилџес-Александер, Лука Дончић, Џејмс Харден и Кевин Дурент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана