Никола Ђурасовић организује ревијалну утакмицу поводом краја каријере

Милан Зубовић
Никола Ђурасовић организује ревијалну утакмицу поводом краја каријере

ТРЕБИЊЕ - Дефинитивни опроштај од активног играња кошарке Никола Ђурасовић имаће 15. јула у ревијалној утакмица која ће окупити његове бивше саиграче, док ће уједно имати и хуманитарни карактер.

Прошла сезона била му је посљедња активна и у 40. години рекао је да је доста играња па ће тренирати дјецу, док ће уједно радити у Фондацији “Свети Вукашин”. Поникао је у Леотару, за којег је играо у четири наврата, а током каријере још је носио дресове Борца, Славије, Енада, Крајове, Спарса, Кожува и Рен баскета.

- Идеја о овоме се родила прије неких пола године и желимо да нам тема буду дербији Леотара и Борца који су играни током посљедњих двадесетак година. Окупићемо много играча из Требиња и Бањалуке, а заједно са мном биће 12 кошаркаша који су играли за бањалучки тим. Од “борчеваца” планирано је да дођу Стефан Глоговац, Драшко Албијанић, Бојан Милиновић, Предраг Чубрило, Данило Палалић, Ранко Велимировић, Владан Јоцовић, Златко Јовановић, Гојко Родић, Игор Јосиповић, док ће ту бити и мој бивши саиграч из Спарса, а сада тренер Борца Зоран Кашћелан. Требињску екипу требало би да чине Горан Иконић, Милан Радовановић, Бранко Зотовић, Душан Марковић, Душан Ђурић, Божо Ђурасовић, Игор Врећа, Владо Алексић, Бојан Сетенчић, Бојан Пелкић... Неки од њих још мало играју, а неки су одавно у пензији, а вјерујем да ће бити лијепо дружење - истакао је Ђурасовић у разговору за “Глас Српске”.

Ревијални сусрет почеће у 19 часова, а сат раније на паркету као предигра појавиће се дјечаци из Академије Хумски. Меч је хуманитарног карактера, са донаторском кутијом на улазу дворане за лијечење Валерије Брњош.

- Отац Валерије Брњош обратио се Фондацији за помоћ па смо одлучили да утакмица има хумани карактер. Валерија је велики борац, тренира и ради те има велику жељу да поново прохода након што је прије 15 година остала непокретна у саобраћајној несрећи. Надам се да ће публика доћи у великом броју да види некадашње играче, евоцира успомене на један лијеп период и остави прилог у донаторској кутији - рекао је Ђурасовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана