Нијемци једини без пораза на СП

Tanjug
Foto: FIBA

МАНИЛА - Кошаркаши Србије играће данас од 14.40 часова са Њемачком у финалу Свјетског првенства.

Нијемци су једина екипа на првенству која је непоражена. Остварили су седам побједа из исто толико утакмица. У првој рунди су побјеђивали Јапан, Аустралију и Финску, а потом у другој Грузију и Словенију. У четвртфиналу, тим Гордона Херберта избацио је Летонију послије неизвјесне завршнице, а у полуфиналу су били бољи од САД.

Када је статистика у питању, у двије од три колоне предњачи Денис Шредер који просјечно постиже 17,9 поена и 6,7 асистенција. У скоку, Франц Вагнер је у врху са 6,3 по утакмици иако се повриједио у првој утакмици са Јапаном и није играо све до осмине финала.

Поред Шредера, у нападу предњаче браћа Вагнер, Франц и Мориц, Данијел Тајс и Андреас Обст. Имао је Шредер лоше издање против Летоније када је из игре шутирао четири од 26, и без обзира на то, он је лидер своје екипе. Из другог плана, сјајно првенство има Обст који је статистички један од најбољих играча овог тима. Има проценат за три поена 45,7 одсто, уз шут 16 од 35.

Њемачка на овом првенству има велику предност у рекету. Поред браће Вагнер, своје минуте користе Данијел Тајс, Јоханес Тиман и Јоханес Војтман. Исак Бонга ће свакако играти одбрану на крилним кошаркашима репрезентације Србије, а примарни циљ српског тима ће свакако бити да се сачува Франц Вагнер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана