Денвер уз неуништивог Јокића стигао до осме побједе ове сезоне

ГС
Денвер уз неуништивог Јокића стигао до осме побједе ове сезоне

Кошаркаши Денвера побиједили су у дербију НБА Голден Стејт 108:105 уз још једну велику партију Николе Јокића који се овог пута прилично исцрпио на терену.

Јокић је за 37 минута постигао 35 поена, уписао је 13 скокова, подијелио 5 асистенција, промашио седам тројки (1/8) и четири слободна бацања (6/10).

Српски центар је, ипак, најјаче доприњео да актуелни шампион превазиђе одсуство Мареја и дође до осме побједе ове сезоне (8-1) и шесте на свом терену.

Никола је много енергије трошио у борби за Кевоном Лунијем, пред крај му је попустио фокус, остао је и без енергије па је промашио оба пенала при вођству Нагетса 107:105 на 15 секунди пре краја.

Имао је прилику тада да ријеши меч али му је рука задрхтала и гости су добили шансу да изједначе или поведу.

Срећом по Денвер Стеф Кари је на другој страни промашио, а Реџи Џексон 3,5 секунди пре краја, поеном са пенала (1/2) поставио коначан резултат.

Вориорсима је остало 3,5 секунди да организују напад, Клеј Томпсон је узео шут, међутим није било ризика по Денвер да им побједа дође у питање.

Овај тријумф у потпуности су изнијели стартери екипе Мајка Мелоуна - сви су били "двоцифрени". Клупа је била проблематична, потпуно је подбацила о чему сведочи само 12 поена наспрам 42 колико су убацили резервисти Вориорса.

У таквој консталацији снага, Јокић, Гордон, Портер, Џексон и Калдвел-Поуп морали су максимално да се потроше за побједу.

Денвер је на полувремену водио 12 поена, међутим како је вријеме одмицало гости су се враћали да би почетком 4/4 повели пет разлике.

Тада су на сцену ступили Реџи Џексон и Јокић, поентирали су, разигравали, руководили игром Денвера и на крају потписали важан тријумф шампиона.

Џексон је утакмицу завршио са 20 поена, подијелио је и шест асистенција, Портер Џуниор је имао 17, Гордон 14, а Калдвел Поуп 10 поена.

Код гостију, очекивано, Стеф Кари је нападачки предњачио са 23 поена.

Постигао је шест тројки из 13 шутева и наставио велики низ од старта сезоне – ово му је била девета утакмица од почетка ове такмичарске кампање да је постигао четири и више тројки.

Клеј Томпсон је донио гостима 15 поена, преноси Б92.

Ваља рећи да су Вориорси играли без двојице важних играча, Дрејмонда Грина и Герија Пејтона ИИ.

Наредни меч Вориорси ће играти на свом терену против Кливленда, биће им то тек трећи меч пред својим навијачима ове сезоне. Досад су већ седам играли на страни.

Нагетсе чека предах све до недјеље када ће гостовати Хјустону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана