Ненад Стефановић за "Глас": Да имамо прави однос према дресу

Милан Зубовић
Ненад Стефановић за "Глас": Да имамо прави однос према дресу

БЕОГРАД - Екипу Игокее у нову сезону повешће Ненад Стефановић. Млади српски тренер договорио се о трогодишњој сарадњи са клубом којег добро познаје јер је против њега играо док је водио ФМП у АБА лиги.

Поред “пантера” Стефановић (38) је до сада радио у ОКК Београду и Земуну, а као играч носио је дресове ОКК Београда, Слоге, Партизана, ФМП-а, Свијеција, Могрена, чачанског Борца, Металца, крагујевачког Радничког, Тамиша, Смедерева, Стокхолма и Жаркова. Ово ће му бити први тренерски посао ван Србије и долазак у Републику Српску не види као велику промјену.

- Долазим у познату средину, што је јако битно за мене и моју породицу да први пут када послом одлазим из Србије то не буде предалеко. Ако смо већ морали да се привремено одвојимо, онда је ово испало као најблажа варијанта. Исто је говорно подручје, клуб јако добро познајем као и људе из њега, тако да ће период адаптације бити јако кратак. Долазим идућег понедељка, док ћемо 5. августа врло вероватно кренути са радом - изјавио је Стефановић за “Глас Српске”.

Није желио много да говори о амбицијама клуба док екипа не буде комплетирана.

- Мислим да то није нешто о чему би требало јавно говорити. Чекају нас тешки изазови на много фронтова, Суперкуп АБА, ФИБА Лига шампиона, АБА лига, Куп БиХ, првенство БиХ... а наше је да увек идемо на победу у свим такмичењима. Један од циљева је да клуб презентујемо у најбољем светлу и да имамо прави однос према дресу. То тражим од играча, док ће стручни штаб одрадити свој део посла. У стручном штабу остаће сви асистенти одраније, док са мном једино долази Васиљ Ђурић са којим сам радио у Земуну и репрезентацији Србије - истакао је Стефановић.

Игокеа ће и наредне сезоне бити учесник групне фазе ФИБА Лиге шампиона. Шампион БиХ налази се међу тимовима који ће бити учесници групне фазе, а ово му је пета сезона у којој ће наступати у овом реномираном такмичењу.

- Добра ствар је то што нећемо играти квалификације за Лигу шампиона и да смо одмах у групи. Са ФМП-ом сам играо квалификације за ЛШ, што је јако незгодно играти јер вас негде око 25. септембра очекује финална утакмица која одређује остатак сезоне која у том тренутку практично није ни почела. Након жреба група дефинисаћемо неке ствари и верујем да ће сезона кренути раније због повећаног броја клубова у АБА лиги, тако да ћемо имати неколико утакмица пре почетка ЛШ, што је добра ствар за нас - навео је Стефановић.

Једино појачање за сада је Војин Илић који је стигао из Босне.

- Све радимо у договору и нема проблема. Тренутно смо у преговорима са онима који су били ту, трудићемо се да задржимо језгро играча и верујем да ћемо склопити добру екипу. Биће нам потребно доста играча, али нећемо гомилати кошаркаше, што може да буде мач са две оштрице, већ покушати да направимо баланс између младих који имају одређен ниво талента и оних искуснијих - рекао је Стефановић.

Жријеб

Жријеб квалификација и групне фазе биће одржан 26. јуна. Грчка и Шпанија дају највише представника, по четири. Из Грчке су Перистери (3. мјесто у шампионату), Промитеас (5), Колосос (6), АЕК (7), из Шпаније Мурсија (2), Уникаха (3), Тенерифе (6), Манреса (8), из Њемачке Хемниц (3), Вирцбург (4), Вехта (6), из Турске Пинар Каршијака (4), Галатасарај (5), Маниса (6), из Француске Нантер (5), Сан Квентин (6), из Израела Макаби Рамат Ган (5), Хапоел Холон (6), из Италије Ређијана (5), Тортона (8), из Пољске Шћећин (2), Слапс Вроцлав (3), из Белгије Остенде (1), из Мађарске Сомбатељ (1), из Летоније ВЕФ Рига (1), из Литваније Ритас (1) и из Србије ФМП. Преостала три учесника биће позната након квалификација у којима ће наступити 24 тима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана