Ненад Стефановић тренер Игокее: Скраћена ротација узела данак

Милан Зубовић
Foto: КК Игокеа

ОРАДЕА - Тренер кошаркаша Игокее Ненад Стефановић није био много разочаран након што је његова екипа доживјела два пораза на турниру у румунској Орадеи.

Прво је поражена од Клужа резултатом 85:87, да би потом у мечу за треће мјесто од ње бољи био Сласк резултатом 74:76.

- Против Клужа смо играли изванредно и заслужили победу против јако добре екипе која је у врху Еврокупа, али, ето, једна лопта је одлучила на крају, као и наша скраћена ротација јер смо били без иједног играча на позицији крилног центра. Страхиња Гавриловић и Сандро Антуновић нису ишли са нама због повреда и остали су у Лакташима па морам бити јако задовољан начином на који смо одиграли. Са Сласком смо контролисали утакмицу 35 минута, али опет је дошло до замора јер нам је то била друга утакмица у два дана коју смо фактички играли са девет играча у ротацији. Нисмо успели да издржимо и уграбимо неку победу коју смо заслужили - изјавио је Стефановић за “Глас Српске”.

Поред Гавриловића и Антуновића који нису били са екипом, утакмицу против Сласка са клупе је одгледао Велибор Миловановић који није добио прилику, а млади Лука Јовичић је одиграо само 38 секунди.

Експедиција Игокее у Румунију је отпутовала након двије контролне утакмице против Партизана и Црвене звезде, а сада се враћа у Лакташе на финални дио припрема. Против Клужа најбољи у тиму из Републике Српске био је Брајс Џонс, који је бившем клубу убацио 27 поена, капитен Драган Милосављевић је постигао 15, а Терел Картер 12 поена. Против пољског тима Игокеу је предводио Сакар Аним са 19 поена - навео је Стефановић, чији ће тим након Сплита играти са Задром у гостима 27. септембра.

Генералну пробу Игокеа ће имати против Борца, док ће прву утакмицу АБА лиге одиграти 21. септембра против Сплита у гостима од 18 часова.

- Свеукупни утисак након турнира је позитиван јер подижемо ниво игре. Са Борцем из Бањалуке играћемо у суботу и сигуран сам да ћемо до првог кола са Сплитом бити спремни. Надам се да ћемо бити здрави и комплетни - навео је Стефановић, чији ће тим након Сплита играти са Задром у гостима 27. септембра.

ФИБА

Прву утакмицу групне фазе Лиге шампиона Игокеа ће одиграти против Нантера 2. октобра у Лакташима. Преостала два ривала у групи А су израелски Хапоел Холон и њемачки Вирцбург баскетс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана