Ненад Стефановић, тренер Игокее: Рано је за прогнозе

Милан Зубовић
Ненад Стефановић, тренер Игокее: Рано је за прогнозе

МИЕС - Кошаркаши Игокее играће у групи А ФИБА Лиге шампиона заједно са Нантером, Вирцбургом и Хапоел Холоном, одлучено је жријебом у Миесу.

Екипи из Александровца ово ће бити пети наступ у реномираном европском такмичењу чија ће идућа сезона почети 1. октобра, а Фајнал фор је планиран за мај идуће године. Биће играно по шест кола у којима ће свака екипа бити домаћин три пута и три пута гостовати.

Побједник групе избориће директан пласман у топ 16 фазу, док ће друге и трећепласиране екипе играти бараж. Уколико Игока буде прва у својој групи, ићи ће у групу И заједно са првим тимом групе Е те побједником пара Ц2/Д3 и Г2/Х3. Уколико буду други, играће против Б3 тима и ако побиједе ићи ће у групу Л, гдје су планирани тимови Д1, Х1, и Ф2/Е3. Уколико би такмичење завршили на трећем мјесту играће против Б2 и у случају тог славља биће смјештена у групу К заједно са Ц1, Г1 и бољим из дуела Е2/Ф3. Сви посљедњепласирани тимови завршиће такмичење.

- Не волим много да коментаришем жреб и оцењујем да ли је група претешка или лагана. Са свима играш по два пута и тражиш своју шансу. У овом тренутку тешко је дати неку посебну оцену јер ниједан клуб није до краја формирао тим, баш као и ми - изјавио је тренер Игокее Ненад Стефановић за “Глас Српске”.

Затим је кратко анализирао сваког ривала.

- Хапоел је озбиљна екипа која много новца улаже у тим, тако да заслужују сав респект, а наша предност могла би да буде то што неће играти у Израелу. Мислим да су раније играли у Мађарској што би за нас била нека блажа варијанта за путовање. Вирцбург је стао у полуфиналу шампионата Немачке, а у четвртфиналу је елиминисао актуелног шампиона Улм. Са клупе га добро води Сашо Филиповски, који је познат овдашњим љубитељима кошарке. Нантер је класичан представник француске школе кошарке. Имају физички јаку екипу која много трчи и која је атлетски веома моћна. Ипак, никад се унапред нећемо предати, већ ћемо ићи на све победе. Нема потцењивања осталих екипа, али нема ни прецењивања - навео је Стефановић.

Његов бивши клуб ФМП играће у групи Х, док ће Спартак дебитовати на евросцени. Суботичани ће играти у квалификацијама и први ривал биће им Јувентус Утена. Уколико га побиједе наредни ривал биће Динамо Сасари, а потенцијални ривали у финалу су Бон, Андора и Антверпен. Уколико славе у финалу, играће у групи Е.

Група А

Хапоел Холон

Игокеа

Нантер

Вирцбург

 

Група Б

Уникаха

Остенде

Шћећин

Квалификант 3

 

Група Ц

Тенерифе

Каршијака

Сан Квентин

Колосос

 

Група Д

Галатасарај

Промитеас

Вехта

Квалификант 2

 

Група Е

АЕК

ВЕФ Рига

Макаби Рамат Ган

Квалификант 4

 

Група Ф

Ритас

Сомбатељ

Ређиана

Сласк

 

 

Група Г

Манреса

Тортона

Кемниц

Квалификант 1

 

 

Група Х

Уникаха

Перистери

Маниса

ФМП

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана