Немања Николић одиграо прву утакмицу за Печуј у првенству Мађарске

Дарко Драгичевић
Немања Николић одиграо прву утакмицу за Печуј у првенству Мађарске

ПЕЧУЈ - Бивши кошаркаш бањалучког Борца и Игокее Немања Николић дебитовао је за НКА Печуј у Мађарској. У премијерном наступу за нови клуб убацио је 17 поена и био међу најефикаснијим играчима у побједи над Хонведом са 91:79 у осмом колу мађарског шампионата.

Уз то играч је имао и седам асистенција и четири скока па је имао најбољи индекс у побједничком тиму. Сигурно да бољи деби није могао да очекује, посебно јер се недавно прикључио новим саиграчима. Николић је након одласка из БиХ играо у Србији, гдје је носио дресове Слоге, затим Слободе и Новог Пазара.

- Сезону сам почео у Новом Пазару и дошла је квалитетна понуда из Мађарске за наставак каријере. Људи у Пазару су били максимално коректни, изашли су ми у сусрет и пустили да изађем из уговора па им захваљујем на томе. За мене је ово ново искуство, јер сам након БиХ играо у Србији за неколико екипа. Био сам десетак дана са екипом и мислим да сам се брзо уклопио. Бољи деби нисам могао ни да замислим, јер сам имао само неколико тренинга са остатком тима. Одиграо сам добру утакмицу, задовољан сам дебијем. Најважније да је екипа побиједила у изузетно важном мечу који нас је оставио у борби за плеј-оф. Оставио сам добар утисак на почетку, значићемо ми то доста за самопоуздање и надам се још бољим партијама у будућности - рекао је Николић за “Глас Српске”.

Први утисци о новом клубу су одлични. Печуј има веома квалитетну женску екипу, сјајне услове за тренинге, тако да је Николић пријатно изненађен оним што га је дочекало. Ако је судити према првом мечу и стил игре у првенству ће му доста одговарати.

- Одлично сам примљен у новом клубу, гдје имамо сјајне услове за рад. Град је лијеп, тако да се полако привикавам. Први утисци су да је лига веома физички захтјевна, са доста странаца. Наравно предњаче Американци који су одлични нападачки и траже контакт игру. Генерално игра се на доста посједа, веома брзо, што ми одговара и вјерујем да ће ми ритам игре у потпуности пријати и да ћу моћи да се брзо прилагодим те наставим са добрим партијама - додао је кошаркаш.

За Николића је ово први инострани ангажман гдје има и језичку баријеру. Ипак, прилагођавање на нову средину иде пуно лакше, јер су у екипи још тројица играча из БиХ Ибрахим Дурмо, Милан Лужаић и Фахрудин Мањгафић, док је тренер Горан Тадић.

- То ми је умногоме олакшало привикавање на нову средину. Стварно ми је добродошло то што у екипи имам саиграче са којима сам већ сарађивао. Са Мањгафићем сам играо у Новом Пазару, одлично се познајемо. Такође био сам и са Дурмом у тиму, тако да су ми много помогли да се снађем по доласку и што прије привикнем на нови тим, а уз то знам и Лужаић. Сигурно да је све лакше са њима, али и са тренером Гораном Тадићем, који је наслиједио Ивицу Мавренског, који се повукао на почетку сезоне. На овој академији има доста наших људи, тако да је све олакшано - истакао је на крају Николић.

Језик веома тежак

Николић је кратко у Печују и већ покушава да научи барем основне изразе мађарског језика да би се што боље снашао.

- Почео сам да учим мађарски језик и тренутно сам савладао неколико основних ствари да бих знао да се снађем. Заиста је тежак језик, звучи веома компликовано, али потрудићу се да га током боравка научим колико је то могуће. Биће борба, али се не предајем - уз осмијех каже играч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана