НБА клуб страхује да је Ембидова повреда озбиљнија

ГС
НБА клуб страхује да је Ембидова повреда озбиљнија

Кошаркаши Филаделфија Севентисиксерса поражени су у уторак као гости од Голден Стејт Вориорса резултатом 119:107. Много више разлога за бригу од тог неуспјеха, тренер Ник Нурс има због повреде свог најбољег играча Џоела Ембида.

Наиме, Џоел Ембид (29) је у самој завршници меча доживио повреду лијевог кољена, након дуела са противничким кошаркашем, Џонатаном Кумингом (21). Актуелни МВП лиге није се више враћао на паркет, а по завршетку утакмице тренер Ник Нурс (56) изјавио је да ће Камерунац ићи на преглед магнетном резонанцом, како би се утврдио степен повреде.

– Чека га у сриједу магнетна резонанца, видјећемо о каквој повреди се ради. Ово нема везе са проблемом који га је недавно мучио, мораћемо да сачекамо резултате. Видјели сте, незгодно је пао и осјетио бол у лијевом кољену – објаснио је тренер Филаделфије.

Одлични центар није блистао против Вориорса, за 30 минута колико је провео у игри постигао је свега 14 поена уз очајан процент шута из игре (5-18), а уз то је имао и чак осам изгубљених лопти. Ембид је прије тога пропустио два меча свог тима, најприје против Денвера а затим и против Портланда такође у гостима.

– Наш медицински тим дао је дозволу да Џоел заигра против Голден Стејта, а он је рекао да се осјећа добро. Није играо у претходних пет дана и логично је да није одиграо на свом уобичајеном нивоу – закључио је некадашњи шампион НБА лиге са Торонто Репторсима.

Подсјећамо, Ембид је недавно пету годину заредом пропустио гостовање у Колораду и тиме избјегао директан дуел са Николом Јокићем, који му је и ове сезоне главни конкурент за престижно признање најкориснијег играча лиге.

Joel Embiid is headed to the locker room after Jonathan Kuminga fell on him

Hope he's ok pic.twitter.com/iZysg8pULR

— Bleacher Report (@BleacherReport) January 31, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана