Наташа Шобот, кошаркашица Орлова: Добра атмосфера доноси побједе

Милан Зубовић
Наташа Шобот, кошаркашица Орлова: Добра атмосфера доноси побједе

БАЊАЛУКА - Први пут је екипа Орлова убацила више од 100 поена на утакмици WABA лиге. Тај успјех бањалучки тим остварио је у својој четвртој сезони и 72. утакмици регионалног такмичења.

“Орлице” су славиле против Пламена из Пожеге резултатом 108:75 у четвртом колу, што је била трећа побједа ове сезоне, а најзаслужнија за тријумф била је Наташа Шобот са 31 поеном и пет скокова. Пратиле су је Александра Мужевић са 25 поена и осам асистенција те Сафија Ли са 21 поеном.

- Ето, и то се десило, да убацимо више од 100 поена на једној утакмици WABA лиге и то у четвртој сезони клуба. Дефинитивно, клуб напредује сваке сезоне и ово је потврда тога. Када је у питању утакмица са Пламеном, нисмо баш задовољни како смо играли прво полувријеме. Иако смо водили, нисмо били у нашем ритму, да бисмо у другом полувремену стисли у одбрани и као тим добили овај меч - изјавила је Шоботова за “Глас Српске”.

Она је повратник у бањалучки тим, али играње у регионалној лиги није јој новина јер је раније бранила боје клуба.

- Екипа је доста промијењена у односу на прошлу сезону као и оне одраније. Остале су само млађе играчице, а и нови је тренер. Без обзира на то, одлично смо се уклопили иако само два мјесеца заједно тренирамо. Краси нас добра атмосфера која нас води у побједе. Тренер Весна је донијела неке новине и имамо сјајан однос. Уз то, имамо и већу ротацију играчица па можемо издржати јак ритам током меча, док млађе играчице сазријевају - истакла је Шоботова.

Бањалучанке су до сада уписале три побједе и пораз у WABA лиги, а он је доживљен код актуелног шампиона Цеља.

- Сјајан почетак сезоне за нас. Уписале смо три побједе, док пораз од шампиона Цеља нисмо трагично схватиле. Знамо да се ради о јакој екипи која је посљедњих петнаестак година једна од најбољих екипа на просторима бивше Југославије, са великим буџетом и систематским радом. Показале смо им зубе на њиховом терену и након меча са терена изашле задовољне јер смо дале све од себе, видјеле колико можемо, показале да нас нико не смије потцијенити и доказале себи да имамо квалитет. Вјерујемо да ћемо добити Цеље на нашем терену у другом дијелу сезоне - нагласила је Шоботова.

Јасне амбиције

Амбиције екипе за ову сезону сасвим су јасне.

- Желимо да одбранимо све три трофеја, Куп Републике Српске, Куп и првенство БиХ, док у WABA лиги желимо да изборимо наступ на Фајнал фору. Екипа је прије двије сезоне била трећа на завршном турниру па бисмо жељеле бар да поновимо тај успјех. Ипак, првенствено желимо да се пласирамо међу најбоље четири екипе па онда шта буде. Ипак, идемо корак по корак, најбитнија је идуће утакмица, а то је против Бановића у Лиги БиХ - рекла је Шоботова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана