Наставља се NLB Wheel лига: ККИ Врбас на искушењу

Г.С.
Наставља се NLB Wheel лига: ККИ Врбас на искушењу

БАЊАЛУКА - Послије двомјесечне паузе играчи Кошаркашког клуба инвалида Врбас настављају такмичење у регионалној НЛБ Њхеел лиги. У суботу, 10. фебруара, наступиће у Подгорици, гдје ће одиграти два изузетно тешка меча и то против ОСИ Парамонта (11.30) који је силно појачан, као и ККИ Загреб (16.15).

- Екипа је добро радила у мини-паузи, вјерујем да ће спремно ући у наредна два окршаја. Евидентно је да наш тим чека велико искушење. Оно што се сви надамо, то је да можемо остварити обје побједе - оптимиста је Маринко Умичевић, предсједник ККИ Врбас. Мало је недостајало да екипа одустане од пута у Црну Гору, а разлог је тешка финансијска ситуација. Само за два ноћења са исхраном било је потребно издвојити пет и по хиљада марака.

- Мислим да то више нема смисла, јер играчи које на терену предводи капитен Биљана Недић заслужују пажњу од ресорног министарства Владе Републике Српске која је прошле године изостала. До сада су наши кошаркаши безброј пута на најбољи начин репрезентовали град Бањалуку и Републику Српску. Освојили су прегршт медаља и трофеја, и због свега тога треба да имају велику подршку. Нисам могао дозволити бруку и обезбиједио сам потребан новац за одлазак у Подгорицу - закључио је Маринко Умичевић.

ККИ Врбас је у првом колу био слободан, док је у другој рунди побиједио прошлосезонског шампиона КИК Змај резултатом 70:55 у утакмици која је одиграна у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана