Напали делегацију Звезде: Навијачи ухапшени у Задру пуштени на слободу

Tanjug
Foto: Tanjug

ЗАДАР - Десеторици навијача које је полиција у уторак привела у Задру у склопу истраге око изгреда на утакмици између КК Задар и КК Црвена звезда Меридианбет, пуштени су на слободу, потврдио је данас портпарол Општинског суда у Задру Јосип Душевић.

Према његовим ријечима, деветорици је изречена мјера опреза забране посећивања свих објеката у којима игра КК Задар на подручју Хрватске.
    
"Мјера ће трајати док за њом постоји потреба, најдуже до правоснажности одлуке о прекршају, а спроводиће је припадници МУП-а", додао је.
    
Сви приведени имају право жалбе Високом Прекршајном суду у року од три дана, а само једном од њих није доказано учествовање у нередима на утакмици, преноси Хина.
    
Због основане сумње да су на утакмици 12. новембра између КК Задар и КК Црвена звезда Меридианбет у Спортском центру Вишњик у Задру извикивали поруке чији садржај исказује или подстиче мржњу или насиље на темељу расне, националне, регионалне или верске припадности, полиција је у уторак привела хрватске држављане старости од 19 до 32 година.
    
У склопу истраге на основу налога Општинског суда у Задру, спроведени су претреси станова и других просторија ухапшених особа. 
    
Полиција је пронашла и одузела већу количину пиротехничких средстава и једно средство погодно за напад и наношење повреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана