Након драме: Евролигашки дерби у Београду припао Партизану!

ГС
Foto: KK Partizan

Први овосезонски кошаркаши дерби Партизана и Црвене звезде одигран је у најпрестижнијем европском такмичењу и припао је Партизану, који је славио са 88 - 86 .

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде одмјерили су снаге у мечу петог кола Евролиге, а о њиховом сусрету и партији јунака Алексе Аврамовића ће се дуго причати. У утакмици препуној борбе, набоја, страсти, преокрета и одличне кошарке црно-бели су успели да сачувају домаћи терен и да славе са 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21 )!

- Ко је имао среће да се јутрос пробуди у Београду, може се сматрати да је за данас довољно постигао у животу – ово је први утисак послије свега што смо видјели у београдском вјечитом дербију.

Два и по сата пред почетак утакмице улицама су се ка „Арени“ сливале реке навијача, а када је сат откуцао 18.30 почео је спектакл. Све што се дешавало на паркету и око њега оправдало је еуфорију, ишчекивање и то што је цела кошаркашка Европа гледала у правцу Београда. На крају су ипак могли да се радују само једни, а то су овога пута били црно-бели.

У екипи Црвене звезде најбољи су били Боломбој са 16 поена, Нејпир 13, који је постигао , а пратили су их Јаго са 12 и Ханга са 11, преноси Спортал

Партизан је предводио Аврамовић са 14 поена, а Јарамаз и Камински су додали по 12, односно 11.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана